Metro
Metro Nieuws 22 jan 2019 / 14:03 uur

Reddingsactie Julen vertraagd, ‘hooguit nog 24 uur’

Nieuwe omstandigheden vertragen de redding van de Spaanse peuter Julen Jiménez. De reddingwerkers zijn erachter gekomen dat de tunnel waar de buizen in moeten, te klein is. Deze laatste fase van de redding duurt volgens Ángel García Vidal, coördinator van de operatie, nog maximaal 24 uur.

Buizenstelsel

Het reddingsteam is op dit moment bezig met het buizenstelsel en het verstevigen van de tunnel zodat deze niet instort. De tunnel waar de buizen in moesten, waren namelijk te klein waardoor ze vast konden komen te zitten. Daarom moet de tunnel vergroot worden.

De werkers die op dit moment bezig zijn met de werkzaamheden bij de tunnel durven niet te zeggen hoe lang dit nog gaat duren. De Spaanse peuter viel op 13 januari in een 100 meter diepe put. Niemand weet of het jongetje, inmiddels 9 dagen later, nog leeft.

Met de hand

De verticale tunnel die parallel ligt aan de put waar Julen zich bevindt, heeft de diepte bereikt die nodig is om de redding voort te zetten. Wanneer de boringen in de tunnel klaar zijn, graven de mijnwerkers met de hand een horizontale tunnel van vier meter. Ze hopen dat ze met deze tunnel uitkomen bij de plaats waar Julen zich bevindt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reddingsactie Julen vertraagd, ‘hooguit nog 24 uur’
Sluiten