Metro
Metro Nieuws 30 jan 2019 / 18:56 uur

Loekie de Leeuw is terug van weggeweest

Ken je ‘m nog, Loekie de Leeuw? Jarenlang kwam je deze pop tegen in de reclameblokken van de STER op televisie. Gaat er geen belletje rinkelen? Woensdagavond maakte Loekie de Leeuw voor het journaal van acht uur nog één keer zijn terugkeer.

https://www.youtube.com/watch?v=XnLfagg6a5c

Iedere dag

De leeuw was tot 2004 in de reclameblokken te zien, maar verdween daarna van de tv. Woensdagavond maakte Loekie eenmalig een terugkeer op tv. NPO Radio 2 dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hadden een actie op touw gezet om de leeuw terug te laten keren, en die heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Het idee van de actie was dat Loekie voortaan iedere dag tussen de reclames door zou verschijnen, maar of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog de vraag, schrijft Televizier. Woensdagavond zal een nog nooit eerder vertoond filmpje uitgezonden worden.

Tussen 1972 en 2004 kwam Loekie de Leeuw op televisie. De pop werd ooit ontworpen als mascotte voor KLM, als eerbetoon aan het Nederlands voetbalteam. Er zijn in totaal meer dan zevenduizend filmpjes van Loekie gemaakt.

Hieronder zie je hoe Loekie er tientallen jaren geleden uitzag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loekie de Leeuw is terug van weggeweest
Sluiten