Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Lichaam in koffer Amsterdam lag er sinds 11 januari

In een koffer die zaterdagochtend is gevonden langs de oever van de Zuider IJdijk in het oosten van Amsterdam zitten stoffelijke resten van een mens. Dat meldt de politie, die werd gealarmeerd door een melding over de vondst. De koffer lag er echter al zeker sinds 11 januari, aldus de politie.

Eerder zei de politie al dat er mogelijk menselijke resten in de koffer zaten, maar dat is nu zeker. De politie kan verder geen nadere informatie geven over de identiteit of doodsoorzaak. De recherche en een forensisch team doen onderzoek.

Melding van koffer op 11 januari

Het team onderwaterzoekingen van de landelijke eenheid zoekt zondag de plaats bij de Zuider IJdijk in Amsterdam af waar zaterdag een koffer met stoffelijke resten van een mens werd gevonden. „Het is een plaats delict. We willen onderzoeken of we er nog iets aantreffen wat interessant is voor ons onderzoek", meldt een politiewoordvoerder. Aan de zoekactie doen ook het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) uit Urk mee, dat speciale dregapparatuur heeft. Deze vrijwilligers helpen de politie vaker bij dit soort acties.

De koffer werd zaterdagochtend gevonden langs de oever van de Zuider IJdijk. De koffer lag er echter al zeker sinds 11 januari, aldus de politie. Op die dag kreeg de politie al een melding dat daar een koffer lag, maar de politie wist het voorwerp toen niet te vinden. „Het is zo’n groot gebied, en de melder is niet ter plaatse gebleven", aldus de politiewoordvoerder.

Identiteit onbekend

Ook kon de politie niet in contact meer komen met de melder, die met een afgeschermd nummer belde. Zaterdag nam dezelfde melder echter weer contact op, aldus de woordvoerder. „We weten dus zeker dat die koffer er 11 januari al lag", zegt de woordvoerder. De politie is daarom nu op zoek naar getuigen die op 11 januari of de dag ervoor iets hebben gezien in de omgeving dat mogelijk met de zaak te maken heeft.

Wat er exact is aangetroffen, kan de politiewoordvoerder niet zeggen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Ook is nog onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat en wat de doodsoorzaak was. Mogelijk wordt hierover in de loop van de week meer duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.