Metro
Metro Nieuws 15 jan 2019 / 16:31 uur

Leeuwtje uit Bagdad komt (misschien) naar Nederland

Als het aan een groep Nederlandse ambassademedewerkers ligt, wordt een leeuwtje uit Bagdad zo snel mogelijk naar ons land gehaald. Ze vonden het beestje van maar anderhalf jaar oud onder ‘vreselijke omstandigheden’ in het stadscentrum. Een crowdfundingsactie moet de leeuw weer naar de natuur brengen.

Simba

De groep was eigenlijk op zoek naar een pauw (ja, echt) maar stuitte in het centrum van Bagdad op het leeuwtje ‘Simba’. Het dier leeft volgens de Nederlanders in ’n veel te kleine kooi, is gestressed, ondervoed en omgeven door luidruchtige honden, apen en katten. Kortom: Simba wordt niet goed verzorgd. Het dier zou getraumatiseerd zijn door zijn leefomgeving en erg bang zijn van alle geluiden om zich heen.

Crowdfunding

De Nederlanders willen nu via een actie op GoFundMe de leeuw kopen en redden. Het plan is om door ‘Operatie Simba’ het leeuwtje naar ‘Stichting Leeuw’ te brengen, die de dieren weer een kans op een leven in het wild willen geven. Hiervoor moet 8000 euro verzameld worden: 6000 om de leeuw te kopen, 2000 voor voeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leeuwtje uit Bagdad komt (misschien) naar Nederland
Sluiten