Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Komt de reddingsactie van Julen vandaag tot einde?

Na een reeks tegenslagen komt de zoekactie naar de Spaanse Julen hopelijk vandaag tot een einde. De reddingswerkers zijn nu zo’n drie meter verwijderd van de peuter. Toch kan het nog wel even duren voordat ze hem hebben bereikt.

Technische problemen

Dinsdag stuitte het reddingsteam op technische problemen: de gegraven parallelle tunnel waarlangs de reddingswerkers moeten afdalen naar Julen, bleek niet loodrecht en te smal voor de buizen die instortingsgevaar moesten tegengaan. Volgens de krant Diario Sur was de gegraven verticale schacht iets te scheef geboord. De tunnel wordt nu verbreed. Het is niet de eerste tegenslag, eerder liep een boormachine vast en de mijnwerkers hebben meerdere malen te maken gehad met rotsachtig terrein.

De tweejarige peuter viel zondag 13 januari in een put van 110 meter diep en 25 centimeter breed. Hij was aan het spelen bij Totalán, in de provincie Andalusië. Er wordt al dagen non-stop gezocht naar het Spaanse jongetje, dat op zondag 13 januari in een put viel.

Driehonderd mensen helpen

Meer dan driehonderd mensen proberen dag en nacht het onmogelijke te realiseren. In Spanje wordt inmiddels niet meer gesproken van een reddingsactie, maar een humanitair civieltechnisch werk.

Waar er eerst nog twijfels waren of het jongetje wel echt in de put zat, is dat aan de hand van een foto inmiddels bevestigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.