Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 23 jan 2019 / 11:26 uur

Haute Cuisine Voor max. 10: La Cabane de Fabian

Tom van Leeuwen kan wel koken maar eet liever volgens de Berlijnse stijl: betaalbaar een hapje buiten de deur.

Door Tara Lewis

Tom van Leeuwen (34) woont al zes jaar in het Oude Noorden, in een oude school achter de Noordmolenstraat. De geboren Rotterdammer groeide op in Schiedam en werkt als personeelsadviseur bij een woningcorporatie en wandelt regelmatig door zijn buurt om eettentjes te ontdekken. Zo kwam hij op een dag terecht bij La Cabane de Fabian op de Bergweg. “Ik dacht ik neem eens een soep, daar houd ik van met de lunch. Fabian ontving mij heel warm en de zoete aardappelsoep was super lekker. Hij is kruidig, redelijk dik en vullend maar toch licht verteerbaar. De koriander maakt het af, dat zou van mij overal wel in mogen.”

Drukke weg

De Italiaanse zaak serveert naast soep ook broodjes en pasta. “Ik ben dol op Italië, ik kom er regelmatig omdat ouders van vrienden een huis daar hebben. Eten en drinken is daar overal geweldig, dus het is mooi dat je dat in je eigen buurt tegen komt. Ik houd van de warme inrichting hier, die geeft echt dat huiskamergevoel. In de zomer staan er kleine tafeltjes buiten, heel gezellig.” Die sfeer wordt opgeluisterd door uitbater Fabian. “We hebben vaak een gezellig praatje over de buurt, bijvoorbeeld dat de Bergweg zo’n drukke weg is. Of toen hij bezig was met de aanvraag voor een alcoholvergunning, daar vertelde hij heel openhartig over.”

Vrouw over de vloer

Zelf kan Tom ook wel aardig koken, maar vaak doet hij het niet. “Ik kook weleens als ik een vrouw over de vloer heb, bijvoorbeeld curry, maar die vinden ze vaak te pittig.” Zijn moeder maakt volgens hem de lekkerste viscurry en de culinaire opvoeding werd afgerond door opa en oma die hem meenamen naar prijzige restaurants. “Zoals Old Dutch, mooi is dat oude sjiek midden in de stad. Zelf kan ik dat helaas niet meer betalen. Jammer dat de prijs voor een bord kreeftensoep niet binnen het budget van deze rubriek valt! Ik eet vaker iets in de buurt voor een klein prijsje, de Berlijnse stijl.”

Bij zijn voetbalclub Hermes DVS in Schiedam zet Tom op zondag nog weleens de frituur aan. “Ik maak perfecte patat zeggen de mensen dan aan tafel. Dat heb ik toch maar weer gedaan, denk ik dan.”

La Cabane de Fabian, Bergweg 152a. Zoete aardappelsoep 5 euro. Oordeel: Logischerwijs zoet en lekker kruidig. Voor de liefhebber (van zoete soep). De pasta met tonijn was verrukkelijk en ook de broodjes zijn een aanrader!

NIEUWSPEPER

Reageer op artikel:
Haute Cuisine Voor max. 10: La Cabane de Fabian
Sluiten