Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 6 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Honderden Nederlanders volgen Nashville-verklaring

In navolging van de Nashville hebben in Nederland ook honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici een manifest ondertekend waarin een aantal stevige stellingen staan tegenover onder andere homoseksuelen en transgenders.

250 ondertekenaars

Het pamflet, zoals dat zaterdag werd uitgedeeld, is een vertaling van het in de Amerikaanse Nashville opgestelde verklaring, gemaakt door Arjan Baan en Piet de Vries van de Hersteld Hervormde Kerk. Er zijn naar verluidt inmiddels 250 mannelijke ondertekenaars. Deze zijn (bijna) allemaal aangesloten bij de Hersteld Hervormde Kerk, de Gereformeerde Gemeenten en de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Vanuit de politiek hebben SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij, SGP-senator Diederik van Dijk en voormalig lijstduwer van de ChristenUnie Orlando Bottenbley hun krabbel gezet. Ook de jongerenafdeling van de SGP heeft via voorzitter Willem Pos zijn steun betuigd.

,,Het is niet maar een enkeling die dit vindt. Het is een interkerkelijk en wereldwijd statement", zo benadrukt dominee Rinie van Reenen uit Oldebroek tegenover het Nederlands Dagblad.

Genezen

Volgens de verklaring is homoseksualiteit niet iets waarover christenen van mening mogen verschillen. Ook blijken de ondertekenaars ervan overtuigd dat homoseksualiteit te genezen is. Hetzelfde geldt voor transgenders.

Verschillende passages liegen er dan ook niet om. ,,Wij bevestigen dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren. Wie deze wel goedkeurt wijkt fundamenteel af van de standvastigheid die van christenen verwacht mag worden en van het getuigenis waartoe zij geroepen zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.