Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 12 jan 2019 / 08:21 uur

Herstel spoor Leeuwarden duurt tot eind middag

Het duurt nog wel even tot het spoor tussen Hurdegaryp en Leeuwarden hersteld is. Dat laat ProRail weten. Het bedrijf denkt aan het einde van de middag klaar te zijn.

Ontsporing

Vrijdagavond raakte het spoor beschadigd na een botsing tussen een trein en een vrachtwagen. Dat gebeurde op het traject Groningen-Leeuwarden. De trein ontspoorde daarbij gedeeltelijk. Zaterdagochtend is de trein weer op het spoor gezet en weggesleept.

De aanrijding gebeurde op het terrein van Campina in Leeuwarden, de vrachtwagen vervoerde melkpoeder. Daardoor is de voorkant van de trein volledig wit. Vijf inzittenden van de trein, waaronder de machinist, raakten lichtgewond. Ook de vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op.

ProRail geeft aan eerst het spoor te reinigen, daarna kan onderzocht worden hoeveel schade er precies is. Vrijdagavond schatte de spoorbeheerder dat zowel het spoor als de trein zwaar beschadigd zijn.

Treinverkeer was vrijdag niet meer mogelijk op het traject.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Herstel spoor Leeuwarden duurt tot eind middag
Sluiten