Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 11 jan 2019 / 22:25 uur

Geel hesje omgekomen bij verkeersongeluk vlakbij A2

Vlak over de grens bij Eijsden is een betoger van de Gele Hesjes om het leven gekomen.

De activist werd geschept door een vrachtwagen op de snelweg E35 (op het verlengde van de A2). Het ongeluk vond plaats op de hoogte van Visé op een paar kilometer afstand van de Nederlandse grens. Er is een dode gevallen en een tweede persoon gewond geraakt, zo meldt de Belgische politie.

Lynchpartij

Meerdere getuigen melden dat de vrachtwagen waarmee het fatale verkeersongeval plaatsvond een Nederlands kenteken had. Vlak na het incident ontstond er een zeer grimmige sfeer op de snelweg. De politie moest er aan te pas komen om te voorkomen dat de vrachtwagenchauffeur gelyncht zou worden door de woedende betogers die voor eigen rechter wilden gaan spelen.

Agenten hebben de chauffeur van de vrachtwagen aangehouden en wordt onderworpen aan een drugs- en alcoholtest. Hij is in bewaring gesteld en zal verhoord worden.

Snelwegprotesten

De Belgische Gele Hesjes hebben eerder dit soort acties uitgevoerd vlakbij de Nederlandse grens. Het doorgaande verkeer op de snelweg tussen Maastricht en Luik is stilgelegd zodat forensisch onderzoekers hun werk kunnen doen, zo meldt 1Limburg. Automobilisten wordt aangeraden om via Hasselt in Belgisch Limburg om te rijden.

Een woordvoerder van de Gele Hesjes-Maastricht meldt aan de Limburgse nieuwszender dat er geen Nederlanders bij de groep zaten die vanavond op de A2/E35 zouden gaan protesteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geel hesje omgekomen bij verkeersongeluk vlakbij A2
Sluiten