Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Grote files in Duitsland en Oostenrijk

Grote kans dat je in de file staat als je vandaag terugkomt van de wintersport. Op menig snelweg in Duitsland en Oostenrijk staat uren vertraging.

Sneeuw

Zaterdag is de traditionele wisseldag en dus de dag waarop vakantievierend Nederland weer in de auto naar huis stapt. Dat in combinatie met hevige sneeuwval zorgt voor grote drukte op de weg. Op verschillende plekken is de wachttijd opgelopen tot meer dan twee uur.

De ANWB raadt reizigers uit Oostenrijk aan de reis uit stellen. In ieder geval tot zondag later op de dag en het liefste tot maandag. Ook zondag wordt er plaatselijk weer veel sneeuw verwacht.

Door het winterse weer kan er niet snel gereden worden; naast de sneeuw zijn de wegen namelijk ook spekglad. Vertragingen ontstaan ook doordat vrachtwagens blijven steken in de sneeuw.

Hopeloospas

Rond half vijf meldde de ANWB dat het verkeer „volledig in de knoop" zat rond Bregenz in Oostenrijk en Lindau in Duitsland. Er is sprake van „diepwinterse rijomstandigheden". De B99 Radstadt-Mautendorf in Oostenrijk is in beide richtingen afgesloten wegens lawinegevaar. Ook de Fernpas is dicht, er wordt hard gewerkt om de sneeuw weg te krijgen. De pas is door de ANWB inmiddels omgedoopt tot de „hopeloospas".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.