Metro
Metro Nieuws 20 jan 2019 / 13:05 uur

Foto peuter Julen (2) bewijs dat hij in put viel

Een week geleden zou het Spaanse jongetje Julen in een 110 meter diepe put in Spanje zijn gevallen. Er werd een grote bevrijdingsactie op touw gezet, maar toch vroeg de politie zich even af of het jongetje wel écht was gevallen.

Foto: ANP

Twijfel aan val

De peuter viel afgelopen zondag in een put van 110 meter diep en 25 centimeter breed in de provincie Málaga, in het zuiden van Spanje. De put is voor volwassenen te krap om in te kunnen. Reddingsmedewerkers vroegen zich af of Jules wel echt in de put was gevallen. Francisco Barranquero is eigenaar van het bedrijf dat de put groef. „Het lijkt me bijna onmogelijk dat het kind daar is”, zegt hij tegen nieuwssite El Español. „Of ze zoeken niet goed.”

Zakje chips op foto teruggevonden in de put

Eerder ontbrak er bewijs, totdat de familie met een foto, gemaakt vlak voor zijn verdwijning, de politie overtuigde. De foto is in het bezit van de Spaanse krant El Mundo. Op de foto is te zien hoe Julen in een greppel zit vlakbij de put. Ook is te zien dat Julen een zakje chips eet, het zakje chips dat het jongetje op de foto vasthoudt werd later teruggevonden in de put. De foto werd gemaakt door een familielied van de peuter op dezelfde dag als de val. Ook zouden er haren van de peuter zijn aangetroffen in de put. Na de val zou de vader van het kind zijn zoontje een tijdje hebben horen huilen, maar die geluiden hielden al snel op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto peuter Julen (2) bewijs dat hij in put viel
Sluiten