Metro
Metro Nieuws 7 jan 2019 / 15:20 uur

Echt waar: er worden steeds meer ‘ufo’s’ gespot

Voor sommigen misschien ongeloofwaardig, maar toch écht waar: er worden steeds meer meldingen van ufo’s gemaakt. Het UFO Meldpunt Nederland kreeg in 2016 nog 546 meldingen, maar in 2018 maar liefst 923.

Ufo-eisen

Het is niet zo dat iedere melder gelooft dat hij of zij daadwerkelijk een ufo ziet: sommigen zijn ook gewoon benieuwd wat er dan wél in de lucht hangt. Alex Griffioen van UFO Meldpunt Nederland verklaart tegenover RTL Nieuws dat ze vooral rond de zomermaanden een piek zien. Dan zijn mensen natuurlijk langer buiten. Niet elke potentiële UFO-signalering mag overigens zomaar gemeld worden – de eventuele ‘ufo’ moet aan bepaalde kenmerken voldoen.

Maar wat zien melders dan wel?

In vrijwel elk geval gaat het (helaas?) niet om een buitenaards schip, maar om een ster of planeet, bijvoorbeeld. Ook satellieten of het ISS-ruimtestation (12 procent), Thaise lampions (7 procent) en vliegtuigen (5 procent) passeren regelmatig de revue. Mocht je wat denken te zien, maak dan vooral een video, in plaats van een foto. Daar kan het meldpunt veel meer mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Echt waar: er worden steeds meer ‘ufo’s’ gespot
Sluiten