Metro
Metro Nieuws 7 jan 2019 / 13:41 uur

Onthullende bandopname van Holleeder opgedoken

Uit een opname van een gesprek tussen Willem Holleeder en misdaadjournalist Peter R. de Vries zouden nieuwe feiten over het handelen van Holleeder naar boven zijn gekomen. Zo zou Holleeder hebben toegegeven dat hij in het verleden heeft samengewerkt met criminelen Stanley Hillis en Dino Soerel, iets wat hij eerder altijd ontkende.

Onbesproken onderwerpen

De Vries moet nu opnieuw getuigen in het strafproces tegen Holleeder. De band werd al in 2011 opgenomen, maar komt nu pas naar buiten. Het Openbaar Ministerie (OM) wil niks kwijt over de inhoud van de band, maar volgens het NRC, dat de band al heeft beluisterd, gaat het over onderwerpen waar Holleeder eerder nooit over heeft willen praten. De Vries bevestigt nu tegenover NU.nl dat één van die onderwerpen zijn samenwerking met Hillis en Soerel betreft. Volgens het OM vormden de mannen een zogenoemd driemanschap die opdracht heeft gegeven voor verschillende liquidaties.

Bedreigd

Holleeder deed in 2011 zijn verhaal tegenover de Vries omdat hij zich bedreigd voelde door Bénédicte Ficq, de advocaat van Soerel. Het verhaal mocht eigenlijk alleen naar buiten gebracht worden wanneer hij zou overlijden, maar de Vries is nu tóch met de opname naar het OM gestapt. Naast zijn samenwerking met Hillis en Soerel geeft Holleeder ook toe dat hij zijn zus Astrid informatie heeft doorgespeeld vanuit de gevangenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onthullende bandopname van Holleeder opgedoken
Sluiten