Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 jan 2019 / 08:43 uur

Dambreuk in Brazilië: zeker 9 doden en 300 vermisten

Zeker negen mensen zijn vrijdag om het leven gekomen door een dambreuk in het zuiden van Brazilië en een daarop volgende modderstroom. Daarnaast worden nog eens zo’n 150 mensen vermist, meldde de krant O Globo zaterdagochtend.

In het gebied in de deelstaat Minas Gerais woonden ongeveer 430 mensen, van wie er 279 zijn gered. Gevreesd wordt dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen. Onder hen zouden veel medewerkers zijn van Vale SA, de exploitatiemaatschappij van een nabijgelegen ijzerertsmijn. De directeur van het bedrijf zei dat van de ongeveer driehonderd werknemers van de mijn er zo’n honderd zijn getraceerd na de dambreuk. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk.

ANP

Bedolven onder modder

Camerabeelden vanuit een helikopter toonden verscheidene gebouwen die vrijwel zijn bedolven door de modderlawine. Er is een grote reddingsoperatie op gang gekomen. President Jair Bolsonaro komt zaterdag poolshoogte nemen.

ANP

„Vanaf nu moeten we er rekening mee houden dat we geen levenden meer gaan vinden, maar alleen lichamen", zei gouverneur Romeu Zema tegen verslaggevers.

ANP

Door de dambreuk bij Brumadinho overstroomde nog een andere dam, waardoor er een modderstroom op gang kwam. Brumadinho werd niet geraakt door de modder, maar veel wegen en bruggen in de omgeving zijn verwoest door de overstroming.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dambreuk in Brazilië: zeker 9 doden en 300 vermisten
Sluiten