Metro
Metro Entertainment 26 jan 2019 / 12:37 uur

Bezoekers ‘pedodocu’ Michael Jackson in shock

Nu alle commotie rondom Surviving R. Kelly nog niet eens voorbij is, is het alweer tijd voor een nieuwe documentaire die de gemoederen bezig zal houden. Leaving Neverland, een documentaire over Michael Jackson, werd vrijdag vertoond tijdens het Sundance-filmfestival. De documentaire was voor veel aanwezigen schokkend.

In Leaving Neverland wordt de King of Pop beschuldigd van pedofilie. De film was al omstreden voordat er ook maar een seconde van vertoond was. Sundance werd zelfs extra beveiligd vanwege de documentaire, omdat de organisatie en de politie protesten van boze fans verwachtten.

Vermeende slachtoffers

In de documentaire worden twee vermeende slachtoffers van Michael Jackson aan het woord gelaten, de 36-jarige Wade Robson en James Safechuck. Laatstgenoemde was in 1987 in een Pepsi-commercial samen met Jackson te zien. Volgens de jongens waren zij 10 en 7 jaar oud toen ze door Jackson seksueel misbruikt zijn.

De documentaire schijnt volgens de bezoekers weerzinwekkend te zijn. ,,Wat je ook dacht te weten, de inhoud van deze documentaire is walgelijker dan je je ooit kan inbeelden en we zijn nu pas op de helft", twitterde de Amerikaanse filmjournalist Kevin Fallon. Hij schreef een uitgebreid verslag over de documentaire.

Andere journalisten gaven aan vol walging te hebben gekeken en ook zou vanuit de zaal een bezoeker zijn opgestaan en gezegd hebben ook misbruikt te zijn in zijn jeugd. ,,Deze film zal meer goed doen voor de wereld dan Michael fucking Jackson ooit heeft gedaan”, zou hij geschreeuwd hebben.

Bij de première van de documentaire waren psychologen en hulpverleners aanwezig om kijkers die het niet meer aan konden op te vangen.

Eigen docu van familie

De familie van de overleden zanger is woedend over de documentaire. Er is in de tussentijd een GoFundMe-page opgericht om geld in te zamelen voor nog een documentaire vanuit het Jackson-front. Zo kan volgens hen ‘de echte waarheid verteld worden.’

Op social media verschijnen naast verontrustende berichten over de documentaire ook de eerste berichten van fans die Safechuck en Robson uitmaken voor leugenaars.

Het is nog niet duidelijk wanneer we Leaving Neverland in Nederland kunnen bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bezoekers ‘pedodocu’ Michael Jackson in shock
Sluiten