Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jan 2019 / 10:23 uur

Bewoners Haagse explosiestraat nog niet naar huis

De inwoners van de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag kunnen nog niet naar huis. Dat meldt een woordvoerster van de gemeente. In de loop van de dag moet hier meer duidelijkheid over komen.

Instabiel

De bewoners moesten hun huizen verlaten nadat zondag een pand was ingestort door een explosie. Veel panden zijn als gevolg van de explosie instabiel en hebben schade. Eerst moeten de brandweer en bouwinspecteurs kijken of de woningen veilig zijn. Spullen ophalen zit er voorlopig ook nog niet in.

27 huizen werden ontruimd na het instorten van het pand. Zo’n dertig mensen hebben de nacht doorgebracht in een hotel. Burgemeester Pauline Krikke heeft de bewoners maandagochtend een bezoek gebracht. „Na de eerste grote schrik dringt nu langzaam echt in alle hevigheid door wat zij hebben meegemaakt en wat hen is overkomen. En er leven veel vragen natuurlijk, bijvoorbeeld over wanneer mensen weer naar huis kunnen. Heel begrijpelijk. Samen met de hulpdiensten zullen we hen zo goed en zo snel mogelijk helpen", aldus de burgemeester.

Gas

Zondagmiddag vond rond 16:00 uur een explosie plaats in een pand in de Jan van der Heijdenstraat. Daarbij raakten tien mensen gewond, van wie acht naar het ziekenhuis zijn gebracht. Één man lag tot kort na middernacht onder het puin, voordat hij gered kon worden door hulpverleners.

De brandweer gaat ervan uit dat er een gasexplosie was, maar het is nog niet duidelijk waardoor die is ontstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bewoners Haagse explosiestraat nog niet naar huis
Sluiten