Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Bajes in opspraak door beelden feestende gevangenen

Opnieuw zijn er beelden opgedoken van gedetineerden in een Nederlandse gevangenis die volop feest vieren. Een aantal gevangenen in de PI van Heerhugowaard lijkt er niet zo’n moeite mee te hebben opgesloten te zitten.

Tweede keer

De beelden zijn in handen van De Telegraaf. Te zien is hoe de gevangenen in de keuken harde muziek op hebben staan en een van hen op een tafel staat te dansen. De gevangenen zijn gefilmd met een smartphone, die ze sowieso niet mogen hebben.

Vorig jaar doken ook al opmerkelijke beelden op uit een Nederlandse gevangenis. Op video’s en foto’s was te zien dat gedetineerden in de gloednieuwe gevangenis in Zaanstad in het bezit waren van drugs, sterke drank en smartphones. Ook toen was het misdaadverslaggever John van den Heuvel van eerder genoemde krant die de beelden in handen kreeg.

‘Onacceptabel’

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft inmiddels laten weten de gevangenis in Heerhugowaard cel voor cel te gaan onderzoeken. Justitie noemt de beelden van de dansende gedetineerden die een gevangeniskeuken kort en klein slaan „onacceptabel".

Als een gedetineerde op het bezit van een telefoon of andere verboden spullen wordt betrapt, volgen sancties. De politie bekijkt de beelden op gevonden telefoons om gedetineerden die zich hebben misdragen te kunnen straffen.

Er volgt nog een onderzoek dat moet uitwijzen hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe dit valt te voorkomen, zegt het ministerie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.