Julia Onclin
Julia Onclin Nieuws 2 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

1,5 miljoen kijkers voor WK-finale Van Gerwen

Dinsdagavond kwam eindelijk het moment waar de Nederlandse darter Michael van Gerwen maanden naartoe had geleefd. Hij stond in de finale van het WK-darts en versloeg zijn opponent Michael Smith met 7-3 in sets. Daarmee veroverde hij zijn derde kampioenstitel.

Waar er in 2017 nog meer dan 2 miljoen mensen zagen hoe Van Gerwen wereldkampioen werd, ging het dit jaar om ‘maar’ 1,5 miljoen mensen. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting KijkOnderzoek. De finale van het WK-darts was 2 jaar geleden nog het best bekeken programma. Dit jaar kwam het niet verder dan een magere vierde plek in de kijkcijfertop.

Dat kon de pret voor de darter uit Vlijmen echter niet drukken. Van Gerwen, die zonder zijn vrouw en dochter naar het Verenigd Koninkrijk was afgereisd, vierde oud & nieuw bewust alleen. Hij ging vroeg slapen om zo fris mogelijk aan de finale te kunnen beginnen. Geen zinloze maatregelen. De inmiddels drievoudig wereldkampioen verpletterde zijn tegenstander. Dat tot ongenoegen van het publiek. Dat hoopte op een spannende wedstrijd, maar dat was het niet echt.

1,5 miljoen kijkers voor WK-titel Van Gerwen.
1,5 miljoen kijkers voor WK-titel Van Gerwen. Foto: ANP.

Gouden randje

Van Gerwen’s winst werd beloond met een geldprijs en een beker. Dat was niet alles. Zijn winst kreeg een gouden randje. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de darter namelijk gefeliciteerd met zijn wereldkampioenschap. ,,Gedurende het hele toernooi én in de finale heeft Michael van Gerwen laten zien de terechte winnaar te zijn’’, liet het koninklijk paar in een bericht op de Facebook-pagina van het Koninklijk Huis weten.

Ook stelden de koning en koningin vast ‘dat Van Gerwen nu toetreedt tot de selecte groep darters die minimal driemaal wereldkampioen zijn geworden’. Voor de Nederlander een mooie afsluiting van 2018 en een goed begin van 2019.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.