Metro
Metro Nieuws 2 dec 2018 / 12:51 uur

In geen 65 jaar was het zó ‘warm’ op 2 december

We hebben weer een weerrecord verbroken dit jaar. Het is namelijk in Nederland op 2 december nog nooit zo warm geweest. Zondag werd er in De Bilt om 12.20 uur een temperatuur van 12,9 graden gemeten, meldt Weeronline. Het oude record stond op 12,8 graden en dat was in 1953.

Elders in het land is het zelfs nog warmer. In het Zeeuwse Westdorpe gaf de thermometer een temperatuur van 14,4 graden aan. Dat is een record over alle weerstations gemeten. De komende uren loopt de temperatuur overal nog verder op. In Zeeland kan het ruim 15 graden worden. Normaal is het begin december ongeveer 6 graden.

Zuidwestenwind

Het is de veertiende keer dit jaar dat een warmterecord wordt verbroken. Dat het hier nog zo ‘warm’ is in deze tijd van het jaar, komt volgens Weerplaza door een zuidwestenwind. Een recordkoud hebben we dit jaar maar drie keer gehad.

Maandag

Ook maandag blijft het zacht. Het wordt dan ongeveer 12 graden in het Waddengebied tot 14 in het zuiden. Op de warmste 3 december ooit, in 1954, was het 13,3 graden in De Bilt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In geen 65 jaar was het zó ‘warm’ op 2 december
Sluiten