E.Westland
E.Westland Nieuws 13 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Naaktfoto’s van BN’ers en influencers gehackt’

RTL-techjournalist Daniël Verlaan is op een online netwerk gestuit dat BN’ers hackt en naaktfoto’s steelt. De journalist waarschuwt influencers en bekende vrouwen voor het „gevaarlijke” netwerk via Twitter.

Verlaan wil er zelf geen verhaal van maken, omdat het om BN’ers gaat, maar wil wel waarschuwen. „Het is een netwerk dat zich goed verborgen weet te houden.”

De betreffende foto’s worden niet gepubliceerd, zo stelt Verlaan. „Het doel is om ze geheim te houden en onderling te ruilen. De foto’s die ik heb gezien zijn inderdaad nergens online te vinden. Dat maakt het juist zo gevaarlijk.”

https://twitter.com/danielverlaan/status/1073163764541857798

Het incident doet sterk denken aan The Fappening, een grote cyberaanval op iCloud, waarbij anonieme hackers in 2014 privéfoto’s van beroemdheden op internet publiceerden. Slachtoffers waren onder anderen Jennifer Lawrence en Kate Upton.

Het is niet voor het eerst dat de RTL-journalist op een dergelijk hackersnetwerk stuit. Halverwege dit jaar ontdekte Verlaan een besloten netwerk van zo’n 2.000 jongens die wraakporno van Nederlandse meisjes deelden. Meer dan 30.000 afbeeldingen en video’s zouden daarop worden gedeeld, compleet met privégegevens en links naar hun profielen op sociale media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.