Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 13 dec 2018 / 10:25 uur

BN’ers geven ebola een gezicht met heftige foto’s

Misschien heb je de ietwat shockerende foto’s wel voorbij zien komen op Instagram? Een aantal BN’ers zag er de afgelopen dagen iets minder gezond uit dan normaal: bloeddoorlopen ogen, donkere kringen en rode vlekjes in hun gezicht. De foto’s zijn onderdeel van een actie van Artsen zonder Grenzen. 44 BN’ers postten foto’s – zogenaamd geïnfecteerd – van zichzelf op Instagram om aandacht te vragen voor ernstige ziektes.

https://www.instagram.com/p/BrSYHYjHvna/

‘Ebola een gezicht geven’

Op de social media accounts van onder andere Tygo Gernandt, Eva van de Wijdeven, Tess Milne, Melody Klaver en Mascha Feoktistova zijn confronterende foto’s te zien met ‘symptomen’ van ebola. Veel volgers zijn geschokt en verbaasd. De ‘geïnfecteerde’ Nederlanders willen hiermee aandacht vragen voor slachtoffers van ernstige ziektes en het werk van Artsen zonder Grenzen (AzG). Een overzicht van de foto’s is te zien op www.faceit.nu

Medewerkers van Artsen zonder Grenzen zien dagelijks de gevolgen van cholera, tuberculose of ebola. Deze ziektes komen vrijwel niet in Nederland voor, daarom brengen deze foto’s, die veel heftige reacties op social hebben losgemaakt, de slachtoffers dichterbij. Eva van de Wijdeven: „Ik doe mee omdat ik ebola een gezicht wil geven, zodat mijn volgers weten hoe het eruit kan zien."

Tygo Gernandt, foto: Artsen Zonder Grenzen

Steunen door middel van tikkie

De ‘zieke’ BN’ers roepen op het werk van Artsen zonder Grenzen financieel te steunen door middel van een tikkie. De opbrengst wordt besteed aan levensreddend werk: noodhulp of langdurige medische hulp, daar waar de inzet het hardst nodig is.

Artsen zonder Grenzen biedt wereldwijd medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën en werkt nu met meer dan 100 internationale medewerkers om de grootste uitbraak van ebola in Congo te bestrijden. Hulpverleners behandelen besmette patiënten, vaccineren mensen en geven voorlichting om verdere verspreiding te voorkomen. De organisatie zet zich daarnaast al dertig jaar in tegen tuberculose in 25 landen en bestrijdt en behandelt levensbedreigende ziektes zoals Hiv-Aids, malaria en cholera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BN’ers geven ebola een gezicht met heftige foto’s
Sluiten