Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 dec 2018 / 18:09 uur

Man grist 2-jarige peuter mee op markt in Haarlem

Omstanders konden dinsdagmiddag in Haarlem voorkomen dat een verwarde man een 2-jarige meisje weggriste bij haar opa en oma. Het voorval vond plaats op de markt in de wijk Schalkwijk. De man zit vast voor verhoor.

Het meisje was met haar opa en oma aan het winkelen toen de man toesloeg. „Omstanders hebben super gereageerd”, zegt een politiewoordvoerder. „Ze zagen wat er gebeurde, zetten de achtervolging in en hebben direct 112 gebeld. Door het snelle reageren konden agenten de man snel pakken.”

Bizarre actie

„Ze kon al vrij snel door de ooggetuigen en politie bevrijd worden, gelukkig bleef ze ongedeerd. Maar het is een bizarre actie." Het is nog onduidelijk waarom de man het meisje wilde meenemen. „Hij maakt een behoorlijke verwarde indruk. Of het echt zijn bedoeling was om een ontvoering te plegen, is nog onbekend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man grist 2-jarige peuter mee op markt in Haarlem
Sluiten