Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

KLM-toestel botst bijna met twee andere vliegtuigen

In India is vorige week zondag ternauwernood een ongeluk voorkomen. Drie passagiersvliegtuigen waren in het Indiase luchtruim bijna op elkaar gebotst. Een ongeluk kon worden voorkomen door meerdere automatisch verstuurde waarschuwingen en door ingrijpen van de luchtverkeersleiding.

Boven Delhi vloog een vliegtuig van het Amerikaanse National Airlines op een hoogte van 31.000 voet. Het automatische waarschuwingssysteem ging af toen het een vliegtuig naderde van het Taiwanese EVA Air op een hoogte van 32.000 voet.

Onderzoek

Beide vliegtuigen stegen naar een nieuwe hoogte, waardoor ook een toestel van KLM, dat van Amsterdam op weg was naar Bangkok, in gevaar kwam. De luchtverkeersleiding greep in en beval het vliegtuig van National Airlines niet verder te stijgen en naar links uit te wijken, waarna de drie vliegtuigen hun weg veilig konden vervolgen.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe de vliegtuigen elkaar tot zo dichtbij konden naderen. Volgens lokale media hebben de Indiase autoriteiten een onderzoek ingesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.