Metro
Metro Nieuws 22 dec 2018 / 09:45 uur

Kinderopvang verwisselt per ongeluk baby’s

Een kinderopvang in Eindhoven maakte afgelopen week wel een heel opmerkelijke fout. Een oma dacht haar kleinkind opgehaald te hebben van de opvang, maar bleek achteraf een verkeerde baby mee te hebben gekregen. Pas toen de oma al thuis was met de baby, kwam de kinderopvang erachter twee baby’s te hebben verwisseld.

Volgens de kinderopvang lijken de twee baby’s van drie maanden ontzettend veel op elkaar. “Daarmee wil ik het niet goedpraten, maar het blijft mensenwerk”, vertelt de eigenaresse van de kinderopvang aan het AD.

Oma’s fout?

Maar niet alleen de kinderopvang had niet door dat de baby’s verwisseld waren, ook de oma merkte niet dat ze het niet haar kleinkind was dat in haar armen lag. Ze zou wel hebben getwijfeld, maar omdat haar eigen kleinkind de dag ervoor ziek was geweest dacht ze dat het daaraan lag.

De oma is natuurlijk ontzettend geschrokken dat ze haar eigen kleinkind niet heeft herkend, maar volgens de eigenaresse van de kinderopvang hebben de ouders van de baby’s begripvol gereageerd. Allebei de baby’s blijven dan ook gewoon bij de opvang. „Dat zegt wel iets over het vertrouwen”, aldus de eigenaresse.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderopvang verwisselt per ongeluk baby’s
Sluiten