Metro
Metro Nieuws 22 dec 2018 / 10:45 uur

‘Plan was om Humeyra te ontvoeren’

Bekir E., de man die wordt verdacht van de moord op de 16-jarige Humeyra, was mogelijk van plan om haar te ontvoeren. Omdat dat mislukte, zou hij haar hebben doodgeschoten.

Mislukte ontvoering

Vrijdag werd een 25-jarige man opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de jonge Rotterdamse scholiere. Het Openbaar Ministerie houdt rekening met een scenario waarbij het plan was om Humeyra te ontvoeren, meldt De Telegraaf.

De tweede verdachte zou bij E. in de auto hebben gezeten afgelopen dinsdag en een van zijn handlangers zijn geweest. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Het is nog niet duidelijk wat zijn rol precies is geweest.

Geen maatregelen

E. werd het afgelopen jaar meerdere keren opgepakt wegens het mishandelen en bedreigen van Humeyra en het negeren van een contactverbod dat hij met haar had. Een week voor haar dood stapte Humeyra nog naar de politie met een foto van E. met twee vuurwapens in zijn hand, maar de politie greep niet in. Het OM was bang dat het wapen niet bij hem werd gevonden en ze wisten niet waar E. ergens was. Er werden geen maatregelen genomen omdat Humeyra al drie weken niets van E. gehoord had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Plan was om Humeyra te ontvoeren’
Sluiten