Sanne van Rij
Sanne van Rij Nieuws 28 dec 2018 / 16:30 uur

Katwijk bestrijdt vuurwerkvandalisme met Fortnite

De gemeente Katwijk weet wel hoe ze jeugd het best kunnen bereiken. Voor een nieuwe campagne over vuurwerkvandalisme werd een video gemaakt waar de populaire game Fortnite wel héél zichtbaar in verwerkt is.

In Fortnite-stijl

Net zoals een hoop andere gemeentes maakt Katwijk zich hard voor het reduceren van vuurwerkvandalisme, zo vlak voor de jaarwisseling. De ‘Houd de boel heel!’ campagne moet daar een handje bij helpen. Posters zijn onderdeel van de campagne, maar dus ook díe ene video. In het filmpje zie je jongeren diverse stukjes Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in Fortnite-stijl slopen. Er wordt bijvoorbeeld vuurwerk in de prullenbak gegooid en -met succes- tot ontploffing gebracht.

Houd de boel heel

De boodschap van de video moge duidelijk zijn: het ís dus geen succes wanneer dingen kapot gemaakt worden door vuurwerk. De burgemeester komt aan het eind dan ook in beeld om die boodschap kracht bij te zetten. "Het leven is geen Fortnite! Houd de boel heel, dat doen wij ook", hoor je hem zeggen. De video bekijk je hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Katwijk bestrijdt vuurwerkvandalisme met Fortnite
Sluiten