Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 28 dec 2018 / 18:04 uur

Serie A mogelijk stilgelegd na dood supporter

Het zou goed kunnen dat de Italiaanse voetbalcompetitie Serie A een tijdje stil komt te liggen. Premier Giuseppe Conte heeft zich uitgesproken naar aanleiding van de rellen afgelopen woensdag na de wedstrijd tussen Internationale en Napoli (1-0). Hierbij kwam een man om het leven.

De fan werd aangereden door een auto en stond daarna niet meer op. De politie zoekt nog uit of de fan bewust om het leven is gebracht. Ze sluiten niet uit dat hij bewust voor het voertuig is geduwd.

Racisme

Ook tijdens de wedstrijd gedroegen de fans zich absoluut niet voorbeeldig. Er werd met afschuw gereageerd op de racistische uitingen aan het adres van Napoli-speler Kalidou Koulibaly (foto). Reden voor Conte om zich eens goed uit te spreken over de situatie.

,,Ik wil een duidelijk signaal afgeven, als het moet zelfs wedstrijden niet meer toelaten. Alleen dan kunnen alle partijen zich bezinnen”, aldus Conte. Hij denkt ook aan andere maatregelen. ,,Mogelijk verhogen we de sancties, we moeten allemaal hard op treden tegen zo’n daden. De autoriteiten moeten beslissen.”

Recht op support

Het besluit van de premier kan niet op de goedkeuring van iedereen rekenen. Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini vindt dat hij te ver gaat. ,,Duizenden mensen hebben het recht om hun team aan te moedigen. Zij moeten niet gestraft worden vanwege het gedrag van enkele misdadigers met een mes op zak.”

Salvini pleit ervoor om naar ‘Nederlands model’ de risicowedstrijden vroeg op de middag te spelen in de hoop dat de balddadige fans dan minder gedronken hebben. Nu worden veel van dit soort duels juist pas om 20.45 uur gespeeld.

Reageer op artikel:
Serie A mogelijk stilgelegd na dood supporter
Sluiten