Metro
Metro Nieuws 9 dec 2018 / 21:46 uur

Hond wacht wekenlang op baas na bosbrand Californië

Dat honden trouwe dieren zijn, blijkt maar weer uit dit verhaal uit Californië. Een hond die daar de hevige bosbranden van vorige maand overleefde, heeft bijna een maand lang op zijn baasje gewacht.

Vanwege de vuurzee sloeg zijn baasje op 8 november op de vlucht. Al die tijd wachtte de trouwe viervoeter Madison bij de afgebrande woning.

Een medewerkster van de dierenbescherming, Shayla Sullivan, had de hond op verzoek van het baasje geregeld eten en drinken gegeven. Sullivan trof Madison een paar keer aan op het terrein, maar het beestje was wantrouwend en bleef al die tijd op afstand.

Geen betere hond

Het baasje van de hond, Andrea Gaylord, mocht afgelopen woensdag eindelijk weer het terrein op en zag haar hond toen weer voor het eerst. „Ik kan me geen betere hond wensen", zei ze tegen persbureau AP. „Hij is zo loyaal. Al die tijd is hij hier in slechte omstandigheden blijven wachten."

Bijzonder

Sullivan hielp ook mee naar de zoektocht van Madisons broer Miguel. Ze vond hem bij een opvangcentrum 135 kilometer verderop. Samen met Miguel ging Gaylord vervolgens naar haar afgebrande woning toe, waarop Madison vrijwel meteen aan kwam lopen.

Gepostet von Shayla Sullivan am Freitag, 7. Dezember 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hond wacht wekenlang op baas na bosbrand Californië
Sluiten