Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 dec 2018 / 05:29 uur

Groenere economie vraagt om andere bestuurders

Voor een groene, circulaire economie moet er een nieuw type bestuurder komen. Dat zeggen Nederlandse topbestuurders over zichzelf en hun collega’s. De huidige bestuurders zijn te veel gericht op korte termijn winst, ze vermijden risico’s en hebben te weinig contact met de buitenwereld.

Dat zeggen tachtig bestuurders anoniem tijdens een onderzoek van Bureau Hofkes Reputatiemanagement, meldt Trouw. BHRM voerde dit onderzoek twee keer eerder uit, in 2009 en 2014. Zeventig procent van de bevraagde bestuurders is man, de gemiddelde leeftijd is 56 jaar.

Zelfreflectie

De geïnterviewden zien het liefst een nieuw type leider aan de top, een bestuurder met zelfreflectie en verbindend vermogen, maar dat zien ze niet bij zichzelf en bij collega-bestuurders.

De bestuurders doen ook niet hun best om te veranderen. Ze zien de noodzaak van een groenere, circulaire economie, maar slechts een derde van de bestuurders heeft er vertrouwen in dat het gaat lukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groenere economie vraagt om andere bestuurders
Sluiten