Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 15 dec 2018 / 20:35 uur

Familieleden dader Straatsburg weer vrij

De familieleden van de vermoedelijke aanslagpleger Chérif Chekatt zijn weer vrij. Ze waren opgepakt tijdens het onderzoek naar de schietpartij in Straatsburg.

Er is niets dat er op wijst dat ze betrokken waren bij de aanslag, meldt de Franse zender BFM TV. Daarmee zijn de ouders en twee broers van Chekatt weer vrijgelaten. Drie bekenden zitten nog wel vast.

Klopjacht

Afgelopen dinsdag schoot de 29-jarige man op een kerstmarkt om zich heen. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, een vierde overleed in het ziekenhuis. Chekatt werd donderdagavond na een klopjacht gevonden. Hij opende het vuur op de politie en werd vervolgens doodgeschoten. De politie had hem dinsdag al weten te verwonden, door hem in zijn arm te schieten. Het was de bedoeling dat de man gearresteerd zou worden, maar daar kregen de agenten de kans niet toe.

Chekatt bleek een bekende van de politie te zijn en een behoorlijk strafblad te hebben. In zijn leven is hij 27 keer veroordeeld, voornamelijk in Frankrijk, maar ook in Zwitserland en Duitsland. Zijn eerste veroordeling was op zijn 13e. Hij zou in de gevangenis zijn geradicaliseerd. De aanslagpleger zou tegen een taxichauffeur hebben gezegd dat hij wraak wilde voor de dood van zijn broeders in Syrië.

Zondagmorgen is er een herdenkingsbijeenkomst, in de buurt van de plek waar de schietpartij gebeurde. De slachtoffers zullen hier herdacht worden. De dienst begint om half elf ’s ochtends.

Familieleden dader Straatsburg weer vrij
Er kwamen vier mensen om bij de aanslag / ANP

De bewuste kerstmarkt is op 14 december weer open gegaan. Er is een gedenkplek ingericht waar bloemen neer zijn gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Familieleden dader Straatsburg weer vrij
Sluiten