Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Poetin wil baas van Russische rapmuziek worden

Wat doe je als het niet lukt om iets te stoppen? Dan ga je erin mee. Die tactiek past ook de Russische president Vladimir Poetin toe.

Overnemen

Hij wil zich namelijk gaan bemoeien met de Russische rapmuziek. „Als het onmogelijk is iets te stoppen, dan moet je er de leiding overnemen", zei hij tijdens een ontmoeting met zijn adviesraad voor kunst en cultuur.

Kritisch

Dit naar aanleiding van de arrestatie van rapper Husky. Hij werd opgepakt wegens ‘hooliganisme’ toen hij optrad op het dak van een auto. Husky, een populaire Russische rapper, staat volgens The Guardian bekend om zijn liedjes waarin hij de overheid op de hak neemt. Ook rapt hij over de gewelddadige politie.

Eerder hadden de autoriteiten een officieel optreden van Husky verboden, omdat zijn kritische teksten aanstootgevend zouden zijn. De rapper werd na twaalf dagen vrijgelaten. De arrestatie liet de gemoederen in Rusland opwaaien, vooral onder de jeugd.

Hoe de Russische overheid van plan is om de controle over te nemen, is onduidelijk. Een idee is om een ouderraad in te stellen die kijkt of rapconcerten wel door de beugel kunnen, omdat ze vooral zouden draaien om ‘seks, drugs en protesten’. Volgens Poetin zijn drugs daarvan het gevaarlijkst. „Die vormen de weg naar ontaarding van een natie."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.