Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Nieuws 27 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

‘Derde Kerstdag’ wordt steeds vaker gevierd

Er is een nieuwe trend in de wereld van kerstvieringen: ‘Derde Kerstdag’. Steeds vaker plakken we er gewoon nog een dag achteraan. Sommigen vinden zelfs dat ‘Derde Kerstdag’ een nationale feestdag zou moeten worden.

Dat komt doordat veel jongeren volgens een onderzoek van Motivaction simpelweg niet genoeg tijd hebben om al hun familie en vrienden te zien tijdens de twee bestaande kerstdagen. Volgens het onderzoek wil 82 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 18 en de 29 jaar graag kerst met vrienden vieren.

Gewoon nog familie

Toch worden de twee kerstdagen nog steeds het meest doorgebracht met familie (72 procent). En na twee dagen vol tradities, is een groot deel van de jongeren toe aan ontspanning. Dit heeft dus als gevolg dat steeds meer jongeren er gewoon nog een derde dag achteraan plakken.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de jongeren ’Derde Kerstdag’ viert met vrienden. Ondervraagden geven aan dit niet alleen te doen om met elkaar te kunnen eten of om spelletjes te kunnen spelen, maar vooral om er een écht feestje van te maken. Bijna een derde van de ‘Derde Kerstdag-vierders’ zoekt het feest op in de kroeg en ruim twintig procent gaat naar een huisfeest.

Vrij

Vrij nemen op de dag na kerst wordt volgens het onderzoek dan ook steeds normaler. 28 procent geeft aan dit heel gewoon te vinden en 30 procent vindt zelfs dat ‘Derde Kerstdag’ een nationale feestdag moet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.