In het nieuws

De notaris die dj werd: van akte naar zieke baslijn

In zijn element achter de decks: Dj Lulleaux / Tom Doms

Foto van 'Iris Hermans'

21 DEC 2018

Hugo Prick was bijna notaris, tot hij als dj Lulleaux tekende bij major platenlabel Sony. Het was best een dilemma, want zit er wel toekomstmuziek in? ,,Maar ik houd van risicootjes en het onbekende, ik krijg er energie van.”

Ziek mooi

Anderhalf uur aan de bar in een willekeurig Amsterdams café met Rotterdammer Hugo Prick (30) en je gaat nog nét niet dansend het café uit. Zijn enthousiaste babbel, goed gevoel voor humor en stopwoordjes als ‘ziek’ en ‘mooi’ en zijn boeiende verhaal geven instant energie, iets wat hij ook als dj Lulleaux voor elkaar draait tijdens zijn sets. Hugo verruilde legaten, aktes en vruchtgebruikstestamenten voor baslijnen, vocals en playlisten en besloot geen notaris te worden, maar dj. En producer. „Elke gek met een beetje ritmegevoel kan dj worden, maar platen produceren is een vak apart.” Hij ziet zichzelf als ondernemer, met muziek als zijn product en nippend aan een cappuccino (het is nog vroeg), vertelt hij zijn verhaal.

Handen in die lucht en gaaaaan

Carrièrebaasje

Hij zit helemaal in z’n ‘studiolook’ - chille trui, ‘bijna niets in m’n haar’ - want hij duikt zo de studio in met een liedjesschrijver om z’n nieuwe plaat tot in de puntjes ‘te finetunen’, net zoals hij dat vroeger eigenlijk met z’n cv deed. In Groningen studeerde hij Vastgoed, liep stages in Dubai en op de Zuidas en was ‘echt zo’n carrièrebaasje’: altijd gericht op the next step. „Ik was alleen maar bezig m’n cv zo ziek mogelijk te maken.”

In geboortestad Nijmegen ging hij Rechten studeren en vond een kamer op ‘een toplocatie’, in studentenhuis ‘Het Vensterhuis’, waar altijd goed werd geborreld en gefeest. Met een knipoog: „Naast het studeren uiteraard, we hadden veel vrije uurtjes.” ‘Hugo, heb je nog nieuwe muziek?’, schalde het vaak door de gangen. ‘Koppel je iPod maar aan mijn laptop’, luidde het antwoord, want Hugo speurde internet af om overal plaatjes te downloaden en met elke nieuwe vondst, begon het steeds meer te kriebelen. „Dit wil ik eigenlijk ook...”

Het Vensterhuis met een ‘ziek dikke spaarpot’ toverde een kamer om tot borrelruimte slash discotheek inclusief bar en professioneel licht en geluid -„speakers van 800 euro, best wel gezeik met de buren gehad...”- en toen Hugo dat aan het fixen was, stuitte hij in een winkel op een producer, met wie hij later nog een studio zou delen en die hem toen enthousiasmeerde een produceercursus bij hem te volgen. 80 euro voor acht lessen, ,,vet goedkoop!” grijnst Hugo, ,,dat kon gewoon, er werd van alles gesubsidieerd in Nijmegen dat natuurlijk superlinks is.” En toen begon het balletje langzaamaan te rollen, of draaien. Het muzikale gevoel heeft er altijd al ingezeten. Hugo speelde vroeger piano en hoewel hij na een aantal jaar stopte met lessen, ondanks z’n ouders’ ‘daar krijg je spijt van, jongen!’, kan hij nog steeds een liedje meteen naspelen. Ook het draaien bleek hij behoorlijk in de vingers te hebben.

Chille beats tijdens soggen

Zijn medestudenten waren blij met de dj-in-spe. Hij maakte mixtapes en setjes van een uur, „Chille beats voor tijdens het soggen... Weet je wat dat is?” Een twinkel verschijnt in z’n ogen, het werkwoord van StudieOntwijkend Gedrag dus.

Zijn dj-naam werd ook in die tijd geboren, ,,ik kon moeilijk Pietje Snot op de mixjes zetten” en hij zocht een ‘studentikoze naam’. Waar nu ‘he pik!’ door menig studentengang galmt, was dat toen lullo. ,,Ik maakte er Lulleaux van, wilde het niet te plat.” Inderdaad wel grappig dat zijn achternaam Prick is, beaamt hij, „en mijn manager heet Dick!”

Maar even zonder lullen: in die tijd ontwikkelde hij zich, tijdens tentamens en daarnaast nog het beheren van een webwinkel met ‘studentenspullen’, als een ware Mister Remix. Bestaande popsongs mixte hij zonder toestemming tot dancenummers en plaatste deze op Soundcloud, met verve (en vocals), want de streams ‘gingen als een malle’. Iets wat de grote platenmaatschappijen, die de originele popsong hadden uitgebracht, ook zagen en hem vervolgens afkochten voor ‘een schijntje’, wat hij niet kon weigeren, omdat het in principe illegaal was wat hij deed. Maar hij experimenteerde verder en maakte zelf ook een en ander. Zijn plaat Up to You betekende een kleine doorbraak. „Tiësto supporte het in zijn radioshow, dat was wel mooi.”

Max 5 uur

Master of Laws

Hij studeerde ook nog even af op de Bitcoin in een nalatenschap („best wel een dingetje, de bitcoin is namelijk geen goed”), werd Master of Laws en ging bij zijn vader op diens notariskantoor werken. Overdag op kantoor met z’n neus in de boeken, ’s avonds en ‘s nachts met z’n oren in de platen, ,,het scheelt dat ik maar max vijf uur slaap nodig heb.” Toen was daar zijn beste release ooit (‘Contact’) en was voor kandidaat-notaris Hugo het moment aangebroken dat hij een keuze moest maken. Word ik notaris en treed ik in de voetsporen van mijn vader of ga ik mijn geluk als dj en producer beproeven? Kortom: zit er echt toekomstmuziek in?

Het was best een dilemma, blikt hij terug. Al zijn vrienden gingen werken ‘als tandarts of chirurg ofzo’ en een wat rustiger leven leiden, maar hij voelde zich een vreemde eend in de bijt en voelde aan alles dat dit leventje het niet was voor hem. Hé pap, ik ga je dus niet opvolgen, vertelde hij niet veel later. „Hij snapte het, al had hij het wel leuk gevonden. M’n moeder was en is altijd bezorgd.” Fuck it, dacht hij, „Jullie kennen me, ik ga het doen. Ik houd van risicootjes en het onbekende, ik krijg er energie van.”

In plaats van te snel ja te zeggen op aanbiedingen die toen binnenstroomden, of meteen in zee te gaan met de ‘major labels’, besloot de pientere Prick er de tijd voor te nemen. ,,Ik zal maar geen namen noemen, maar ik heb wurgcontracten van grote labels voorgeschoteld gekregen.” Misschien dat anderen er wel op in zouden zijn gegaan, denkt hij, ,,hélemaal blij dat iemand ze wil en daarom de slechte voorwaarden voor lief nemen, maar ik voelde aan alles en zeker ook door mijn juridische achtergrond dat ik even moest wachten.” Eerst zien dan geloven, voor de nuchtere Rotterdammer. „Zijn er geen lui in m’n netwerk die me kunnen helpen?” vroeg-ie zich af. Lang verhaal kort: Ja, en na wat goede en eerlijke gesprekken met mensen in the scene, tekende hij in 2016 bij Sony. Dankzij manager Dick van Be Yourself Music, die hij iets daarvoor had ontmoet en zijn eerste single ‘Up To You’ had uitgebracht, tekende hij allesbehalve een wurgcontract en kan hij ook platen uitbrengen op andere labels, wanneer Sony geen gebruik maakt van hun optie op de track.

Op zijn rider

Spijt van zijn switch is er allesbehalve en het gaat meer dan lekker met Hugo aka Lulleaux. Hij wordt over de hele wereld geboekt, brengt platen uit die miljoenen keren worden gestreamd. Op zijn rider staan standaard een fles Grey Goose voor de meereisende vrienden, fris, wat fruit en een kraslot. Nee, nog nooit wat mee gewonnen, grijnst hij, geluk in de liefde heeft hij des te meer, al ruim zes jaar is hij samen met zijn lot uit de loterij. „Ze heeft me zien veranderen van extreem carrièrebaasje tot wat ik nu ben en gelooft echt in me.”

Hij heeft ook zijn hele kledingkast moeten switchen. Van net overhemd en leren schoenen naar ‘chille shirts’ en Nikies, al gaat hij soms nog wel op net tijdens een dinertje, „speciaal voor m’n vriendin, vindt ze ziek mooi.”

Lulleaux stilo

Zijn stijl? Popsongs met een dancerand, met nadruk op melodieën en altijd met ‘een warm Lulleaux-sausje ,,Niet om ziek mee te beuken, het moet toegankelijk blijven, mijn moeder kan er ook naar luisteren.” Ja, best mainstream, knikt hij, terwijl hij zelf ook van techno houdt, bijvoorbeeld. Hij kan z’n bpm-ei kwijt als ‘co- en ghostproducer’, ,,ik maak voor andere artiesten en onder een ander alias platen, leuk om ernaast te doen.”

Zijn nieuwste plaat heet “Be The Same” en is eind november uitgekomen. https://open.spotify.com/track/6K9FDuL2TgDdULjlQWynRx?si=fxdnAjp6QTWr69cuMZJZJA

Tip van Prick

,,Durf te kiezen en ervoor te gaan. Zorg voor een unieke sound, maak wat je vet vindt en stuur het op aan mensen. Maar stuur geen shit, een eerste indruk maak je maar een keer.” En voor daarna: neem je tijd om alles goed uit te zoeken, ,,hap nooit te snel.”


Spelen met lego de nieuwe yoga: 'Heeft zelfde meditatieve werking'

Foto van 'Sarah Sitanala'

GISTEREN

Het aantal jongeren dat te maken heeft met stress of een burn-out blijft maar toenemen. Een van de oorzaken? We ontspannen niet, of niet op de juiste manier. Nu komt Lego afgelopen week met een wel heel interessante tip: ‘Van spelen met lego word je zen’.

Met advertenties probeert Lego jongeren te bereiken om kenbaar te maken dat het spelen met lego vele gezondheidsvoordelen heeft. Zo laten zij door middel van een advertentie op Instagram zien dat een jonge vrouw geen innerlijke rust kan vinden door het uitvoeren van yoga-oefeningen, terwijl haar dat na het bouwen van een legoschip wel lukt.

Vorm van meditatie


Grote Nederlandse festivals in 2025 volledig afvalvrij

Grote Nederlandse festivals in 2025 zoveel mogelijk afvalvrij

Grote Nederlandse festivals willen in 2025 volledig afvalvrij zijn / ANP

Foto van 'Amarins de Boer'

GISTEREN

Geen plastic krakende bekers meer onder je voeten, patat in bakjes waar compost van gemaakt kan worden, urine waar fosfaten uit worden gehaald om voedsel mee te kweken, schoon vervoer en dj’s die hun vluchten compenseren. Oftewel: volledig circulair. Dat willen negentien grote festivals in 2025 bereiken.

Het idee komt voort uit de zogenaamde Green Deal ‘Circular Festivals’, dat vrijdagmiddag op het Amsterdam Dance Event is ondertekend.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) was bij de onthulling aanwezig. „Voor onze planeet en voor een gezonde toekomst moeten we minder grondstoffen gebruiken en veel meer hergebruiken", zegt ze. „Circulariteit is de toekomst." Het ministerie investeert jaarlijks 80.000 euro om dit stimuleren. Het kabinet wil naar een economie zonder afval, in 2050. Festivals zijn een mooie doelgroep, vindt het ministerie, want jaarlijks trekken de festivals die meedoen aan de deal meer dan drie miljoen bezoekers.


Handhaving verbod rookruimtes in horeca vanaf 1 april

Handhaving verbod rookruimtes in horeca vanaf 1 april

Handhaving verbod rookruimtes in horeca vanaf 1 april / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het verbod op rookruimtes in de horeca wordt vanaf 1 april daadwerkelijk gehandhaafd. Dat heeft staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) bekend gemaakt.

De Hoge Raad oordeelde eind vorige maand dat alle rookruimtes in de horeca verboden zijn. De uitzondering die tot die tijd gold, is ongeldig, luidde de uitspraak. Blokhuis liet toen al weten dat toezichthouder NVWA niet direct zou gaan controleren. „Handhaving van het verbod is praktisch niet van de ene op de andere dag in te zetten", zei hij toen.

De uitspraak van de Hoge Raad was een tegenvaller voor de horecasector, die met Blokhuis had afgesproken vanaf 2022 een einde te maken aan rookruimtes.


Eerste ruimtewandeling met uitsluitend vrouwen bij ISS

Christina Koch en Jessica Meir/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Voor het eerst in de geschiedenis wordt een ruimtewandeling uitgevoerd door alleen vrouwen.

De Amerikaansen Christina Koch en Jessica Meir hebben vrijdag het internationale ruimtestation ISS verlaten. Aan de buitenkant van het zwevende laboratorium moeten ze een kapot onderdeel van een accu vervangen. Dat duurt ongeveer vijf uur.

Tijdens de laatste voorbereidingen, terwijl de vrouwen al in de luchtsluis van het ruimtestation zaten en hun pakken controleerden op lekkages, vlogen ze op een hoogte van 421 kilometer en met een snelheid van 27.597 kilometer per uur over Nederland. Het ISS kwam onder meer over Dordrecht en Nijmegen. Boven de Indische Oceaan begon de ruimtewandeling.


Likeability of3

'Zeker zeventig doden door Nederlandse bom in Irak'

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Zeker zeventig burgers zijn in 2015 om het leven gekomen door een aanval van een Nederlandse F-16 op een autobommenfabriek van IS in het Iraakse Hawija. Dat meldt zowel de NOS als NRC op basis van bronnen.

In gebouwen en huizen rond de bommenopslagplaats zouden veel vluchtelingen hebben verbleven. Mogelijk was sprake van verouderde inlichtingen over het aantal omwonenden. De NOS en NRC hebben afgelopen zomer in Irak onderzoek gedaan naar het incident, en spraken daar met nabestaanden en autoriteiten.

23 kinderen


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of5

Boeren willen schade aan het Malieveld zelf herstellen

Malieveld/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Boeren willen de schade die is ontstaan op het Malieveld in Den Haag zelf herstellen. Volgens Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force hebben diverse loonbedrijven zich gemeld om aan de slag te gaan.

„Na het protest hebben zich meteen vijf loonbedrijven bij ons gemeld die het veld weer in orde willen maken", zegt Van Keimpema. „Ook andere bedrijven zeggen al contact te hebben opgenomen met eigenaar Staatsbosbeheer. We gaan er alleen vanuit dat het vanwege de tijd van het jaar even zal duren voordat het veld weer ingezaaid mag worden. Wij hebben daar ook voorschriften voor. We gaan ervan uit dat dit ook voor Staatsbosbeheer geldt."

Compleet kapotgereden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Verenigingskerk: Vader Ruinerwold had psychische problemen

Ruinerwold/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De vader van het gezin dat in Ruinerwold een geïsoleerd leven leidde, had psychische problemen. Dat stelt de Verenigingskerk vrijdag in een persverklaring. Vader Gerrit Jan van D. was midden jaren tachtig kort lid van de Verenigingskerk, maar verliet in 1987 de organisatie.

Een broer van de man, Derk, is al lange tijd lid van de Verenigingskerk. „Ik heb sinds 1984 niets meer van mijn broer gehoord", zegt hij in de verklaring. De organisatie, ook bekend als de Moonsekte, kan verder niets zeggen over Josef B., de opgepakte huurder van het pand. Volgens de Verenigingskerk zijn er geen gegevens bekend waaruit blijkt dat hij op enigerlei wijze verbonden is geweest met de organisatie. De geloofsovertuiging van de Verenigingskerk werd in 1965 door de Zuid-Koreaanse dominee Sun Myung Moon naar Nederland gebracht.

De 67-jarige vader werd maandag met vijf meerderjarige kinderen gevonden in een huis in Ruinerwold, nadat een zesde aan de bel had getrokken. Dat zou een 25-jarige man zijn, die zijn verhaal zou hebben gedaan in een café in de Drentse plaats. De 58-jarige Josef B. is de huurder van het pand in Ruinerwold. Hij werd maandag aangehouden, aanvankelijk omdat hij het politieonderzoek belemmerde.


Via Schuldenwijzer krijg je inzicht in je schulden

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Altijd al willen bijhouden hoe je schulden erbij staan? Dat kan voortaan met behulp van de in het leven geroepen Schuldenwijzer.

Mensen kunnen vanaf vrijdag snel en eenvoudig inzicht krijgen in actuele informatie over hun schuldenpositie. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) en Stichting Netwerk Gerechtsdeurwaarders (SNG) hebben hiervoor de site Schuldenwijzer.nl gelanceerd.

Burgers kunnen hierop via de DigiD inloggen en vinden er alle beslagen die door gerechtsdeurwaarders zijn gelegd bij derden, zoals beslagen op loon en pensioen. Burgers met schulden vinden er ook de beslagvrije voet (het vermogen waarop geen beslag mag worden gelegd).


Likeability of6

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_761825ac10beda546b153b852684b47b5b948517_avataruser_9d7413a65ac5be6e146a6a2cf93bd5e9f241a2e2_avataruser_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Likeability of5

'9/11-achtige aanslag op Frankrijk voorkomen'

De Twin Towers/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In Frankrijk is onlangs een terreuraanslag voorkomen die was geïnspireerd op de aanslagen van 11 september 2001, waarbij vliegtuigen in het World Trade Center in New York vlogen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, zei tegen tv-zender France 2 dat op 26 september een man is aangehouden die met dat doel een vliegtuig wilde gijzelen. Hij zou nog op zoek zijn geweest naar een wapen.

Zestig aanslagen voorkomen


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Rappe e-bolides en een zelfrijdende 'coolbus'

Directeur van Move Joost van Houwelingen in de ’coolbus’, ,,ik sta er zelf zo van te kijken!”

Foto van 'Iris Hermans'

GISTEREN

Bij de eerste mobiliteits-experience van Nederland chill je ‘m in de zelfrijdende schoolbus en snij je snoeihard de Tarzanbocht af in een Porsche(-simulator).

De crashfunctie is uitgeschakeld, stelt de Porsche-rijinstructeur gerust, al voelt het dan wel een beetje als bowlen met van die klepjes voor de gleuf. Nét iets minder ‘living on the edge’, al blijft het rijden in een Porsche over het circuit van Zandvoort toch echt een once-in-a-lifetime. ,,Iets afremmen voor de Tarzanbocht...” tipt hij. ,,Vernoemd trouwens naar de eigenaar van de camping die net onder het circuit lag, meneer Tarzan.” En dan weer vól gas op links, ,,voel je hoe hard je gaat in een Porschesimulator?”


Chaos in Mexico rondom arrestatiepoging zoon El Chapo

Chaos in Culiacán/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Bij een poging van Mexicaanse politie om de zoon van de beruchte drugsbaron El Chapo te arresteren, is de nodige chaos ontstaan. Het is ook onduidelijk waar de zoon is.

Speciale eenheden hadden een grootse operatie opgezet om hem, Ovidio Guzmán, op te pakken. Ze werden echter verrast door het grote verzet waar ze op stuiten, dat ze zich terug besloten te trekken. Of ze tussendoor de zoon gepakt hebben, is onduidelijk.

Machinegeweren


Organisaties roepen minister op Afghaanse tolk te beschermen

Ank Bijleveld/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Vakbonden, mensenrechtenorganisaties en tolken roepen vrijdag in een paginagrote advertentie op de achterkant van De Telegraaf minister Ank Bijleveld (Defensie) op een Afghaanse tolk te beschermen.

Het gaat om Farhad, die tolkte voor de internationale troepen in Afghanistan. Farhad kan elk moment worden uitgezet naar Afghanistan, waar hij volgens de organisaties zijn leven niet zeker is.

Bescherming bieden


Europeser dan met Lara Wolters wordt het niet

Europeser dan met Lara Wolters wordt het niet

Lara Wolters (PvdA).

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

In een vierdelige reeks worden nieuwe en onlangs begonnen Nederlandse leden en gezichten van het Europees Parlement voorgesteld. Wie zijn zij en wat drijft hen? Het slot: Lara Wolters van de PvdA.

Ze woonde en woont in Nederland en België. Zag scholen en Universiteiten van binnen in Brussel, Brugge, Straatsburg en Londen. Liep stage bij het Europees Parlement en werkte er als beleidsmedewerker al drie jaar. Noemt zichzelf ‘overtuigd Europeaan’. En heeft een Griekse vriend. Nee, meer Europees gaan we het echt niet krijgen. Daarom is Lara Wolters de afsluiter van de reeks nieuwe Nederlandse gezichten bij de EU.

Met dank aan Frans


Aantal meldingen seksuele uitbuiting daalt

Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het aantal meldingen van seksuele uitbuiting en mensenhandel is in 2018 flink gedaald. Dat blijkt uit de Slachtoffermonitor mensenhandel 2014-2018. In 2014 kwamen er nog 1255 meldingen binnen, dat daalde in de jaren erna tot 956 en vorig jaar waren het er 668.

Dat het aantal meldingen daalt, betekent volgens de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, Herman Bolhaar, echter niet dat het aantal gevallen van mensenhandel daalt. Jaarlijks zijn er naar schatting 3000 Nederlandse slachtoffers van seksuele uitbuiting, onder hen 1300 minderjarigen. Er zijn 132 slachtoffers gemeld. 29 van de slachtoffers waren minderjarig. „Dat wil zeggen dat maar zo'n 2 tot 3 procent van de minderjarige slachtoffers in beeld is", staat in een verklaring van de rapporteur.

Beperkte zicht


Likeability of3

Auto met jerrycans rijdt politiebureau Kerkrade binnen

ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een auto met daarin meerdere jerrycans is vrijdagochtend een politiebureau in Kerkrade ingereden. Er is geprobeerd om de auto aan te steken. Er ontstond een klein brandje, maar dat kon snel worden geblust.

Er raakte niemand gewond. De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is niet bekend of dit de eigenaar van de auto is. Ook de identiteit van de aangehouden persoon is nog niet bekend.

Door de glazen pui


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Premier Mark Rutte tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Turkse inval in Syrie.

Kamer vol vragen na deal van VS en Turkije

Premier Mark Rutte tijdens het debat in de Tweede Kamer over de Turkse inval in Syrie. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 OKT 2019

In de Tweede Kamer zijn partijen blij met het tijdelijke staakt-het-vuren in het noorden van Syrië. Maar ze vragen zich af hoe het verder moet.

De Turkse president Recep Erdogan en de Amerikaanse vicepresident Mike Pence kwamen de rustperiode donderdag overeen.

Bufferzone


Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens het debat met de Tweede Kamer over de aanpak van de stikstofproblematiek.

VVD en CDA onder vuur in stikstofdebat

Jesse Klaver (GroenLinks) tijdens het debat met de Tweede Kamer over de aanpak van de stikstofproblematiek. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 OKT 2019

In de Tweede Kamer vindt de linke oppositie dat de coalitiepartijen veel te weinig daadkracht tonen bij de aanpak van de stikstofcrisis. Vooral VVD en CDA moeten het ontgelden in het debat over de kwestie, omdat zij blijven volhouden dat er geen gedwongen sanering van de veehouderij komt.

„Ik ga geen gedwongen krimp van de veestapel meemaken", aldus CDA-Kamerlid Jaco Geurts. Zijn VVD-collega Mark Harbers wil evenmin verplicht snoeien in het aantal koeien of varkens. „We hebben geen veeprobleem maar een stikstofprobleem", zei de liberaal. Hij denkt dat met technische maatregelen zelfs met meer dieren de uitstoot kan worden verminderd.

Onvoldoende


Ook vader van gezin Ruinerwold aangehouden.
Likeability of5

Ook vader van gezin Ruinerwold aangehouden

Ook vader van gezin Ruinerwold aangehouden. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 OKT 2019

De politie maakt donderdagavond bekend dat de 67-jarige vader die dinsdag met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold, is aangehouden.

Volgens de politie wordt hij verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.

Tegen wil vastgehouden


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar