In het nieuws

De notaris die dj werd: van akte naar zieke baslijn

In zijn element achter de decks: Dj Lulleaux / Tom Doms

Foto van 'Iris Hermans'

21 DEC 2018

Hugo Prick was bijna notaris, tot hij als dj Lulleaux tekende bij major platenlabel Sony. Het was best een dilemma, want zit er wel toekomstmuziek in? ,,Maar ik houd van risicootjes en het onbekende, ik krijg er energie van.”

Ziek mooi

Anderhalf uur aan de bar in een willekeurig Amsterdams café met Rotterdammer Hugo Prick (30) en je gaat nog nét niet dansend het café uit. Zijn enthousiaste babbel, goed gevoel voor humor en stopwoordjes als ‘ziek’ en ‘mooi’ en zijn boeiende verhaal geven instant energie, iets wat hij ook als dj Lulleaux voor elkaar draait tijdens zijn sets. Hugo verruilde legaten, aktes en vruchtgebruikstestamenten voor baslijnen, vocals en playlisten en besloot geen notaris te worden, maar dj. En producer. „Elke gek met een beetje ritmegevoel kan dj worden, maar platen produceren is een vak apart.” Hij ziet zichzelf als ondernemer, met muziek als zijn product en nippend aan een cappuccino (het is nog vroeg), vertelt hij zijn verhaal.

Handen in die lucht en gaaaaan

Carrièrebaasje

Hij zit helemaal in z’n ‘studiolook’ - chille trui, ‘bijna niets in m’n haar’ - want hij duikt zo de studio in met een liedjesschrijver om z’n nieuwe plaat tot in de puntjes ‘te finetunen’, net zoals hij dat vroeger eigenlijk met z’n cv deed. In Groningen studeerde hij Vastgoed, liep stages in Dubai en op de Zuidas en was ‘echt zo’n carrièrebaasje’: altijd gericht op the next step. „Ik was alleen maar bezig m’n cv zo ziek mogelijk te maken.”

In geboortestad Nijmegen ging hij Rechten studeren en vond een kamer op ‘een toplocatie’, in studentenhuis ‘Het Vensterhuis’, waar altijd goed werd geborreld en gefeest. Met een knipoog: „Naast het studeren uiteraard, we hadden veel vrije uurtjes.” ‘Hugo, heb je nog nieuwe muziek?’, schalde het vaak door de gangen. ‘Koppel je iPod maar aan mijn laptop’, luidde het antwoord, want Hugo speurde internet af om overal plaatjes te downloaden en met elke nieuwe vondst, begon het steeds meer te kriebelen. „Dit wil ik eigenlijk ook...”

Het Vensterhuis met een ‘ziek dikke spaarpot’ toverde een kamer om tot borrelruimte slash discotheek inclusief bar en professioneel licht en geluid -„speakers van 800 euro, best wel gezeik met de buren gehad...”- en toen Hugo dat aan het fixen was, stuitte hij in een winkel op een producer, met wie hij later nog een studio zou delen en die hem toen enthousiasmeerde een produceercursus bij hem te volgen. 80 euro voor acht lessen, ,,vet goedkoop!” grijnst Hugo, ,,dat kon gewoon, er werd van alles gesubsidieerd in Nijmegen dat natuurlijk superlinks is.” En toen begon het balletje langzaamaan te rollen, of draaien. Het muzikale gevoel heeft er altijd al ingezeten. Hugo speelde vroeger piano en hoewel hij na een aantal jaar stopte met lessen, ondanks z’n ouders’ ‘daar krijg je spijt van, jongen!’, kan hij nog steeds een liedje meteen naspelen. Ook het draaien bleek hij behoorlijk in de vingers te hebben.

Chille beats tijdens soggen

Zijn medestudenten waren blij met de dj-in-spe. Hij maakte mixtapes en setjes van een uur, „Chille beats voor tijdens het soggen... Weet je wat dat is?” Een twinkel verschijnt in z’n ogen, het werkwoord van StudieOntwijkend Gedrag dus.

Zijn dj-naam werd ook in die tijd geboren, ,,ik kon moeilijk Pietje Snot op de mixjes zetten” en hij zocht een ‘studentikoze naam’. Waar nu ‘he pik!’ door menig studentengang galmt, was dat toen lullo. ,,Ik maakte er Lulleaux van, wilde het niet te plat.” Inderdaad wel grappig dat zijn achternaam Prick is, beaamt hij, „en mijn manager heet Dick!”

Maar even zonder lullen: in die tijd ontwikkelde hij zich, tijdens tentamens en daarnaast nog het beheren van een webwinkel met ‘studentenspullen’, als een ware Mister Remix. Bestaande popsongs mixte hij zonder toestemming tot dancenummers en plaatste deze op Soundcloud, met verve (en vocals), want de streams ‘gingen als een malle’. Iets wat de grote platenmaatschappijen, die de originele popsong hadden uitgebracht, ook zagen en hem vervolgens afkochten voor ‘een schijntje’, wat hij niet kon weigeren, omdat het in principe illegaal was wat hij deed. Maar hij experimenteerde verder en maakte zelf ook een en ander. Zijn plaat Up to You betekende een kleine doorbraak. „Tiësto supporte het in zijn radioshow, dat was wel mooi.”

Max 5 uur

Master of Laws

Hij studeerde ook nog even af op de Bitcoin in een nalatenschap („best wel een dingetje, de bitcoin is namelijk geen goed”), werd Master of Laws en ging bij zijn vader op diens notariskantoor werken. Overdag op kantoor met z’n neus in de boeken, ’s avonds en ‘s nachts met z’n oren in de platen, ,,het scheelt dat ik maar max vijf uur slaap nodig heb.” Toen was daar zijn beste release ooit (‘Contact’) en was voor kandidaat-notaris Hugo het moment aangebroken dat hij een keuze moest maken. Word ik notaris en treed ik in de voetsporen van mijn vader of ga ik mijn geluk als dj en producer beproeven? Kortom: zit er echt toekomstmuziek in?

Het was best een dilemma, blikt hij terug. Al zijn vrienden gingen werken ‘als tandarts of chirurg ofzo’ en een wat rustiger leven leiden, maar hij voelde zich een vreemde eend in de bijt en voelde aan alles dat dit leventje het niet was voor hem. Hé pap, ik ga je dus niet opvolgen, vertelde hij niet veel later. „Hij snapte het, al had hij het wel leuk gevonden. M’n moeder was en is altijd bezorgd.” Fuck it, dacht hij, „Jullie kennen me, ik ga het doen. Ik houd van risicootjes en het onbekende, ik krijg er energie van.”

In plaats van te snel ja te zeggen op aanbiedingen die toen binnenstroomden, of meteen in zee te gaan met de ‘major labels’, besloot de pientere Prick er de tijd voor te nemen. ,,Ik zal maar geen namen noemen, maar ik heb wurgcontracten van grote labels voorgeschoteld gekregen.” Misschien dat anderen er wel op in zouden zijn gegaan, denkt hij, ,,hélemaal blij dat iemand ze wil en daarom de slechte voorwaarden voor lief nemen, maar ik voelde aan alles en zeker ook door mijn juridische achtergrond dat ik even moest wachten.” Eerst zien dan geloven, voor de nuchtere Rotterdammer. „Zijn er geen lui in m’n netwerk die me kunnen helpen?” vroeg-ie zich af. Lang verhaal kort: Ja, en na wat goede en eerlijke gesprekken met mensen in the scene, tekende hij in 2016 bij Sony. Dankzij manager Dick van Be Yourself Music, die hij iets daarvoor had ontmoet en zijn eerste single ‘Up To You’ had uitgebracht, tekende hij allesbehalve een wurgcontract en kan hij ook platen uitbrengen op andere labels, wanneer Sony geen gebruik maakt van hun optie op de track.

Op zijn rider

Spijt van zijn switch is er allesbehalve en het gaat meer dan lekker met Hugo aka Lulleaux. Hij wordt over de hele wereld geboekt, brengt platen uit die miljoenen keren worden gestreamd. Op zijn rider staan standaard een fles Grey Goose voor de meereisende vrienden, fris, wat fruit en een kraslot. Nee, nog nooit wat mee gewonnen, grijnst hij, geluk in de liefde heeft hij des te meer, al ruim zes jaar is hij samen met zijn lot uit de loterij. „Ze heeft me zien veranderen van extreem carrièrebaasje tot wat ik nu ben en gelooft echt in me.”

Hij heeft ook zijn hele kledingkast moeten switchen. Van net overhemd en leren schoenen naar ‘chille shirts’ en Nikies, al gaat hij soms nog wel op net tijdens een dinertje, „speciaal voor m’n vriendin, vindt ze ziek mooi.”

Lulleaux stilo

Zijn stijl? Popsongs met een dancerand, met nadruk op melodieën en altijd met ‘een warm Lulleaux-sausje ,,Niet om ziek mee te beuken, het moet toegankelijk blijven, mijn moeder kan er ook naar luisteren.” Ja, best mainstream, knikt hij, terwijl hij zelf ook van techno houdt, bijvoorbeeld. Hij kan z’n bpm-ei kwijt als ‘co- en ghostproducer’, ,,ik maak voor andere artiesten en onder een ander alias platen, leuk om ernaast te doen.”

Zijn nieuwste plaat heet “Be The Same” en is eind november uitgekomen. https://open.spotify.com/track/6K9FDuL2TgDdULjlQWynRx?si=fxdnAjp6QTWr69cuMZJZJA

Tip van Prick

,,Durf te kiezen en ervoor te gaan. Zorg voor een unieke sound, maak wat je vet vindt en stuur het op aan mensen. Maar stuur geen shit, een eerste indruk maak je maar een keer.” En voor daarna: neem je tijd om alles goed uit te zoeken, ,,hap nooit te snel.”


Taakstraf voor jongen die in school gericht schoot

Taakstraf voor jongen die in school gericht schoot

De jongen die in september 2018 gericht schoot in een school in Roermond, is veroordeeld tot een taakstraf en voorwaardelijke jeugddetentie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

1 UUR

In september 2018 schoot een 17-jarige jongen uit Koningsbosch gericht in en rond een school in Roermond. De rechtbank heeft hem nu veroordeeld tot 200 uur taakstraf en twee jaar voorwaardelijke jeugddetentie. De eis van het Openbaar Ministerie was 200 uur taakstraf en een jaar voorwaardelijke jeugddetentie.

Volgens de rechtbank was het bewezen dat de jongen gericht geschoten heeft op een medeleerling, die op dat moment naast een docent stond. Hij wilde op die manier een einde maken aan de pesterijen door deze medeleerling.

Luchtbuks, messen en een bijl


Verbod opgeven: Mallorca staat stierengevechten toe

Mallorca staat stierengevechten weer toe

Op 9 augustus wordt weer een stierengevecht georganiseerd, de eerste sinds het verbod inging in juli 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Na een twee jaar durend verbod mogen torero’s op het Spaanse eiland Mallorca weer stieren verwonden en doden. Op 9 augustus wordt op de Plaza de Toros in Palma weer een stierengevecht georganiseerd, de eerste sinds juli 2017. Dat schrijft de Diario de Mallorca vandaag.

In strijd met grondwet

Eind 2018 maakte Spanje een einde aan het verbod, waarin stond dat stieren niet meer verwond mochten worden. Het verbod gold sinds 2017, begin augustus wordt dus na twee jaar weer het eerste stierengevecht gehouden. Volgens de rechtbank in Madrid waren meerdere artikelen van de hervormde wet over stierengevechten en dierenbescherming in strijd met de grondwet.


Thijs gaat nooit zonder oordoppen op pad

Thijs gaat nooit zonder oordoppen op pad

Thijs van der Valk.

In samenwerking met VeiligheidNL

6 JUL 2019

Ze helpen je langer te feesten, zorgen dat je je vrienden beter kan verstaan en voorkomen gehoorschade: oordoppen met muziekfilter. Steeds meer mensen die naar een concert of festival gaan dragen deze doppen. Zo ook Thijs van der Valk (23) uit Utrecht, een van de ambassadeurs van de Plug in Party on Movement. In dit interview legt hij het belang van het dragen van oordoppen met muziekfilter uit.

Thijs, waarom ben jij oordoppen met muziekfilter gaan dragen?

Om mijn oren te beschermen tegen harde muziek, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het geluid.


Hoofden siamese tweeling succesvol gescheiden

Hoofden siamese tweeling succesvol gescheiden

Een team van experts hebben de 2,5 jarige Siamese tweeling succesvol van elkaar gescheiden. /Beeld van GOSH

Foto van 'Metro'

3 UUR

Een Siamese tweeling van 2,5 jaar is in het Great Ormond Street Hospital in Londen succesvol van elkaar gescheiden. De meisjes, Safa en Marwa, zaten met hun hoofden aan elkaar vast. De operatie was erg ingewikkeld en werd overzien door een team van wel 100 experts.

De meisjes komen oorspronkelijk uit Pakistan, maar kwamen vorig jaar naar het ziekenhuis in Londen. Het complete proces om de tweeling van elkaar te scheiden duurde vier maanden. In oktober vond de eerste operatie plaats, hierbij waren radiologen, fysiotherapeuten en neurologische en psychologische experts betrokken.

Operatie van vijftig uur


Burenruzies serieus probleem: 1 op de 5 verhuist

Burenruzies serieus probleem, 1 op de 5 verhuist

Vooral in Noord-Holland, Flevoland en Limburg verhuizen mensen vaak vanwege vervelende buren. /ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Burenruzies lijken een serieus probleem te zijn in Nederland. Een op de vijf Nederlanders is wel eens verhuisd omdat ze vervelende buren hadden, blijkt uit onderzoek van verhuizersplatform ScanMovers. Jonge vrouwen lijken daarbij vaker te verhuizen voor de liefde dan jonge mannen. Jonge mannen verhuizen weer vaker om de sleur te ontvluchten.

Vervelende buren

Natuurlijk zal niemand over zichzelf zeggen dat ze een vervelende buur zijn. Maar in welke provincie verhuizen mensen het meest, vanwege burenruzies of vervelende buren? Inwoners van Noord-Holland, Flevoland en Limburg hebben het niet makkelijk: meer dan een kwart van hen is wel eens verhuisd omdat ze last hadden van vervelende buren.


Zeker 180 doden door overstromingen Zuid-Azië

Zeker 180 doden door overstromingen Zuid-Azië

Hevige moessonregens hebben in Zuid-Azië voor overstromingen en aardverschuivingen gezorgd, waardoor er zeker 180 mensen zijn overleden. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 11:42

Hevige moessonregens hebben de afgelopen dagen overstromingen en aardverschuivingen in Zuid-Azië veroorzaakt, waardoor miljoenen bewoners zijn getroffen en zeker 180 mensen om het leven zijn gekomen. Dat zeiden de autoriteiten dinsdag.

Stortbuien

De stortbuien, die vooral optreden in het seizoen juni tot september, hebben dit jaar opnieuw grote schade aangericht in India, Nepal, Bangladesh en door Pakistan bestuurde regio Kasjmir. Vele woningen en boten in afgelegen laaggelegen gebieden zijn compleet weggespoeld.


Netflix schrapt omstreden zelfmoordscène uit serie

Netflix schrapt omstreden zelfmoordscène uit serie

Netflix heeft de omstreden zelfmoordscène in seizoen 1 van 13 Reasons Why geschrapt. /ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 11:07

Netflix heeft een zelfmoordscène uit het eerste seizoen van de populaire tienerserie 13 Reasons Why geschrapt. Er was veel aanhoudende kritiek op de serie, omdat het voor meer zelfmoorden zou hebben gezorgd. De serie draait namelijk om een meisje dat na veel pesterijen een einde aan haar leven maakt.

Aanpassing

„Terwijl we ons voorbereiden op de start van het derde seizoen, zijn we ons bewust van het voortdurende debat rondom de serie. Op advies van medische experts, inclusief de Amerikaanse stichting voor zelfmoordpreventie, hebben we in overleg met bedenker Brian Yorkey en de producenten besloten om de scène waarin Hannah een einde aan haar leven maakt aan te passen", staat in een statement van streamingdienst Netflix. Wat er precies aangepast wordt en hoe de scène er dan uit komt te zien, is niet duidelijk.


Echtpaar sterft op dezelfde dag, na 71 jaar huwelijk

Koppel sterft op dezelfde dag, na 71 jaar huwelijk

Herbert en Frances waren 71 jaar getrouwd, op vrijdag bliezen zij uren na elkaar hun laatste adem uit. /WRDW

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:52

Na een huwelijk van 71 jaar is een Amerikaans echtpaar op dezelfde dag, precies twaalf uur na elkaar, overleden. Dat meldt de Amerikaanse zender WRDW. Op hun bruiloft maakten ze de belofte 'tot de dood ons scheidt' met elkaar, en daar hebben ze zich tot op de dag aan gehouden.

Herbert overleed afgelopen vrijdagochtend om 2.20 uur. Zijn vrouw Francis blies precies twaalf uur later, om 2.20 uur 's middags, haar laatste adem uit.

„Het is prachtig hoe ze 71 jaar samen waren, en nu samen in de hemel zijn. Het is een geweldig liefdesverhaal", zegt de familie van Francis en Herbert.


Likeability of5

Sudoku van de dag

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


like
user_29224ea528b8c532bb2b7cf10fd234a319228450_avatar

Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaanden

Zwaar rouwproces voor veel MH17-nabestaanden

Tachtig procent van de MH17-nabestaanden ervoer een jaar na de ramp nog complexe rouw, soms gepaard met een depressie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 09:25

Nabestaanden van MH17-slachtoffers die zich actief bezighouden met de juridische en politieke nasleep van de ramp, hebben meer moeite met het rouwproces dan anderen die daar minder mee bezig zijn. Dat zegt klinisch psycholoog Jos de Keijser in een interview met de Volkskrant. Hij onderzocht met universiteiten en Fonds Slachtofferhulp het rouwproces van 173 mensen die een geliefde verloren bij de vliegramp in 2014.

Het onderzoek moet mensen in de toekomst helpen het verlies van een familielid of vriend te verwerken. De conclusies worden dinsdag in Nieuwegein gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor nabestaanden.

Complexe rouw


Maansverduistering op 50e verjaardag maanreis

Maansverduistering op 50ste verjaardag maanreis

Dinsdagnacht is er een gedeeltelijke maansverduistering te zien, precies 50 jaar nadat de eerste vlucht naar de maan gelanceerd werd. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:39

Als de bewolking dinsdagavond meewerkt, is boven Nederland een gedeeltelijke maansverduistering te zien. Het lijkt dan of er een flinke hap uit de maan is genomen. De verduistering valt op een heel toepasselijke dag: dinsdag is het precies 50 jaar geleden dat de eerste vlucht naar de maan gelanceerd werd.

Gedeeltelijke verduistering

De maan komt om 21.48 uur op, de beginfase van de verduistering is dan al ongeveer een uur aan de gang. Het hoogtepunt is rond 23.30 uur. Een paar uur later, om 02.20 uur, schijnt de maan weer als normaal. De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon.


Oplichtster verhuurt dezelfde woning 20 keer

Oplichtster verhuurt dezelfde woning 20 keer

Minimaal twintig mensen betaalden een flink voorschot voor de woning en zouden de sleutel ontvangen. De 'verhuurder' is echter onvindbaar. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

VANDAAG, 08:02

Een vrouw die zich voordeed als verhuurder van een appartement in de Kraijenhoffstraat in Eindhoven heeft minimaal twintig mensen opgelicht. Ze liet de 'huurders' een voorschot betalen van 1500 euro, voordat ze de sleutel van de woning zouden krijgen. Die sleutel kregen ze echter nooit en de vrouw is onvindbaar. Naar het geld lijken de gedupeerden te kunnen fluiten.

1500 euro

De gedupeerden moesten allemaal 650 euro huur betalen en 850 euro borg, in totaal dus 1500 euro. „Die zien we denk ik nooit meer terug", aldus Niels Berkelmans, die ook een van de slachtoffers is, tegen Omroep Brabant


Jumbo helpt eenzame mensen met speciale 'kletskassa'

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Je kent het wel: je staat bij de supermarkt en voor je staat een omaatje uitgebreid te praten met de caissière. Jumbo Vlijmen heeft besloten speciaal voor de klanten die behoefte hebben aan wat extra tijd door middel van een praatje een eigen kassa te openen: de kletskassa.

Koffiehoek

Naast de kletskassa opende de supermarkt ook een speciale koffiehoek voor eenzame ouderen en anderen die contact zoeken met buurtgenootjes. Dat is niet geheel nieuw: de meeste Albert Heijn-filialen hebben al jaren een koffiehoek en ook andere supermarkten geven al een tijdje gratis koffie weg aan mensen die wat langer willen keuvelen in de supermarkt. Daarnaast hebben ze in Den Haag bij Albert Heijn-filialen een 'luisterend-oor-medewerker' en worden er bij diverse supermarkten zoals Dirk van de Broek statiegeldopbrengsten weggegeven aan initiatieven als het Ouderenfonds.


Gigantische kwal gespot bij Engelse kust

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

We weten dat er grote kwallen op deze planeet zijn, maar meestal zijn die niet echt in de buurt te vinden. Dat lijkt te gaan veranderen. Recentelijk is er namelijk een gigantische kwal gespot bij de westkust van het tropische... Engeland?!

Duiker en bioloog Lizzie Daly kwam oog in oog te zwemmen met het gigantische beest, dat in de buurt van Falmouth zwom. Er is een fantastische foto gemaakt van de Daly en de kwal. „Wat een fantastische ervaring", vertelt ze aan CNN. „Ik weet dat er kwallen zijn die heel groot kunnen worden, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gezien."


Toerist die stenen naar slapende panda gooit betrapt

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Een tweetal toeristen is betrapt op het gooien van stenen naar een reuzenpanda in een Chinese dierentuin. De toeristen gooiden de stenen omdat ze hoopten dat de panda - die lag te dommelen - op deze manier wakker werd.

Het incident werd gefilmd in de dierentuin van de Chinese hoofdstad Beijing. Gelukkig werd het arme beest niet geraakt, maar een persoon die het voorval per ongeluk filmde was not amused. Het filmpje werd verspreid op Weibo, een social media-kanaal dat gebruikt wordt in China.


'Gemeenten moeten vieze kledingbakken aanpakken'

Verzamelcontainer van kleding voor het goede doel in 2010. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Gooi jij wel eens kleding in textielbakken? Het blijkt dat de kleding soms zo vies wordt door huisvuil dat in bakken wordt gegooid, dat de kleding onbruikbaar wordt. Dat moet veranderen, vindt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Milieu. Producenten en gemeenten moeten aan de slag om ervoor te zorgen dat ingeleverde kleding beter kan worden hergebruikt.

De bewindsvrouw vindt het een 'slechte zaak' dat textielbakken soms zo vervuild zijn dat kledinginzamelaars er niks meer mee kunnen. De Vereniging Herwinning Textiel (VHT) sloeg maandag alarm over het feit dat huishoudelijk afval en zelfs chemische middelen steeds vaker in kledingbakken terechtkomen. Ingeleverd textiel wordt daardoor ongeschikt voor hergebruik.

Oplossing


Afschuwelijk ongeluk in pretpark: drie doden

De attractie waarbij het gruwelijk mis ging. / Videostill YouTube DeshGujaratHD

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Een afschuwelijk ongeluk in een attractiepark in India, waarbij de attractie afbrak, heeft aan drie mensen het leven gekost. Nog eens 29 mensen raakten (zwaar) gewond.

Onderzoek

Het gaat om een ronddraaiende attractie, Discovery, die heen en weer beweegt. De attractie staat in het attractiepark Kankaria Adventure Park in het Indiase Ahmedabad. Op beelden van het ongeluk is te zien hoe die attractie op ongeveer 10 meter hoogte al draaiend afbreekt en naar beneden valt. Er zaten op dat moment 32 mensen in. De autoriteiten hebben een onderzoek gestart naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.


KFC wil zich inzetten voor beter kippenleven

Foto ter illustratie. / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

GISTEREN

Mocht je wel eens hebben opgezocht hoe kipnuggets worden gemaakt, dan weet je dat het niet de meest diervriendelijke productie is. De vleesindustrie is sowieso niet erg leuk voor de dieren in kwestie en daar moet wat aan gebeuren. Dat vindt het fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC).

Het bedrijf heeft als eerste restaurant in de fastfoodsector de Better Chicken Commitment getekend. Het welzijn van de kippen die worden verwerkt door de keten, moet hiermee worden verhoogd. Het convenant wordt gesteund door de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Europa.

Geen plofkippen meer


Likeability of3

Verouderingsapp ineens weer razend populair

Met FaceApp maak je jezelf en je vrienden een stuk ouder / Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De app FaceApp is sinds dit weekend ineens weer razend populair. En niet onterecht: de app beantwoordt namelijk de vraag hoe jij er over een jaartje of dertig uitziet. Echter is er één heel groot nadeel aan de app: hij zou niet veilig zijn.

Wil je weten of je een beetje mooi oud gaat worden? Dan lijk het alsof FaceApp de uitkomst biedt. Natuurlijk is de app niet accuraat, maar erg grappig is het wel. Dit weekend deelden heel wat beroemdheden massaal de oudere versie van zichzelf.

Oude mensen


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar