Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 29 dec 2018 / 11:10 uur

37 puppy’s in één auto: hondensmokkelaars opgepakt

In dozen, kratten en kooien zaten ze verstopt: de 37 puppy’s die de Duitse politie gisteren heeft gevonden in slechts een auto. Ze zouden zijn bedoeld voor de illegale handel.

De politie hield een auto aan bij het Duitse Pleystein, waar twee Hongaarse mannen van 41 en 43 jaar inzaten. Toen de deur werd geopend, hoorden de politieagenten de hondjes janken. Ook zagen ze toen al een doos staan op de grond bij de bijrijdersstoel. Daar zaten vijf puppy’s in.

Puppy’s in een hamsterkooi

Daar begint het pas. Op de achterbank stonden twee benches en een doos waarin allemaal hondjes zaten verstopt, schrijft RTL Nieuws. Toen de kofferbak van de auto werd geopend, werd nog een hamsterkooi gezien waarin puppy’s waren gestopt. “Ze zaten zielig opgepropt in de auto”, aldus een van de agenten.

28.12.2018// Pleystein //37 Ungarnwelpen aus PKW Renault Thalia beschlagnahmt und auf die Tierheime Wunsiedel,…

Gepostet von Gegen Welpenimporte am Freitag, 28. Dezember 2018

Boete

De puppy’s zijn nu veilig: ze worden in quarantaine gebracht omdat ze niet zijn ingeënt. Dit zal dan later gebeuren. De illegale hondenhandelaren die zijn opgepakt, kunnen voor het niet inenten van de pups een geldboete van meer dan 20.000 euro op de mat verwachten. Of er verder nog straffen volgen voor het illegaal verhandelen van de honden, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
37 puppy’s in één auto: hondensmokkelaars opgepakt
Sluiten