Metro
Metro Nieuws 18 nov 2018 / 11:10 uur

Wordt Pechtold de nieuwe burgemeester van Rotterdam?

Zelf heeft-ie het nieuws nog niet bevestigd, maar volgens zijn ex-vriendin Anne Lok is het toch echt waar: voormalig D66-fractieleider Alexander Pechtold wil burgemeester van Rotterdam worden. Zijn ex stelt dit in een interview met het AD.

Aan het roer van 010

Lok deed al vaker uitspraken over Pechtold: naar eigen zeggen had ze van 2014 tot afgelopen zomer een relatie met de politicus. Volgens Anne is het opvallend dat hij in oktober al het leiderschap van zijn partij opgaf, omdat hij door had gewild tot de provinciale verkiezingen. Dit hangt samen met het burgermeesterschap van Rotterdam, dat hij graag op zich wil of wilde nemen. Dat kan overigens pas over drie jaar: de termijn van Aboutaleb loopt tot 2021.

Petitie

Niet iedereen ziet Pechtold even graag als burgemeester van Rotterdam – op het internetplatform petities.nl staat zelfs al enige tijd een petitie tegen de benoeming van Pechtold als burgemeester. De indiener vindt de D66’er niet geschikt om het ambt van eerste burger te bekleden. De ondertekeningen lopen overigens nog geen storm: de teller staat nu op 1.041.

Bevestigd?

Pechtold heeft zijn ambities zelf nog niet bevestigd. Hij liet aan het AD weten dat hij geen vragen omtrent het interview wil beantwoorden, omdat die in context staan van de privésfeer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt Pechtold de nieuwe burgemeester van Rotterdam?
Sluiten