Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 nov 2018 / 07:49 uur

Vrouw opgepakt wegens naalden in aardbeien

In het Australische Queensland is een 50-jarige vrouw gearresteerd omdat zij ervan wordt verdacht naalden in aardbeien te hebben verstopt. Volgens de politie ging daar wekenlang „gecompliceerd speurwerk” aan vooraf. Zo zou de politie hebben samengewerkt met verschillende Australische overheidsdiensten.

De vermoedelijke dader krijgt waarschijnlijk zondag nog de aanklacht te horen en wordt dan maandag voorgeleid aan de rechter in Brisbane. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond wilde de officier van justitie verder nog niets over haar zeggen.

Opschudding

De affaire zorgde vanaf 12 september voor grote opschudding in Australië. Later die maand werd ook in Nieuw-Zeeland alarm geslagen na de ontdekking van bakjes met ‘doorgestoken’ aardbeien. De oogst van de getroffen telers werd van de markt gehaald.

De autoriteiten loofden een beloning van 100.000 dollar (62.000 euro) uit voor de gouden tip die tot een aanhouding zou leiden. Het is nog niet duidelijk of die daadwerkelijk is binnengekomen. De politie liet in de bekendmaking weten dat meer informatie welkom is en vroeg getuigen zich te blijven melden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw opgepakt wegens naalden in aardbeien
Sluiten