Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 10 nov 2018 / 16:59 uur

Nederlandse (27) in Turkije opgepakt met 5 kilo coke

Op het vliegveld van Istanbul is een 27-jarige Nederlandse vrouw opgepakt met 5,3 kilo cocaïne op zak. De Turkse politie heeft beelden vrijgegeven waarin te zien is hoe de vrouw wordt aangehouden.

De Nederlandse, Naomi M., had de drugs in haar korset verstopt, zo meldt de Turkse krant Milliyet. Het oog van de bewaking viel op haar vanwege haar nerveuze gedrag. De aanhouding wordt bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw krijgt consulaire bijstand, zegt een woordvoerder. De vrouw zou volgens Turkse media hebben verklaard dat ze niet wist dat ze drugs bij zich had. Ze dacht dat ze geld vervoerde.

Half miljoen euro

Op videobeelden die de Turkse politie heeft vrijgegeven, is te zien hoe de vrouw wordt meegenomen naar een aparte ruimte. Ook het korset waarin de lading drugs zat, is daarop te zien. De drugs was verstopt in kleine pakketjes. De coke heeft een waarde van ruim een half miljoen euro.

Fotograaf

Naomi M. is naar een vrouwengevangenis overgebracht, waar ze haar proces moet afwachten. De vrouw reisde vanuit Brazilië. Ze zou in een verklaring hebben gezegd dat ze als fotograaf op reis was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse (27) in Turkije opgepakt met 5 kilo coke
Sluiten