Evie Westland
Evie Westland Nieuws 13 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Vader (36) gebruikt opnieuw fors geweld tegen baby

Een treurig verhaal uit België. Een 36-jarige man die tien jaar geleden zijn zoontje van zes maanden oud doodsloeg, zou opnieuw fors geweld tegen een baby hebben gebruikt. Dit keer was het zijn dochtertje van drie maanden die het moest ontgelden. Het meisje zou meerdere schedelbreuken hebben opgelopen.

Cédric V. was veranderd, dacht zijn huidige vriendin. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws is het Facebook-profiel van de man er een zoals „elke kersverse vader”.

„Sinds zijn vriendin S. eind juli beviel van hun dochtertje Z. deelde hij hun babygeluk met de hele wereld. Babyfotootje hier, vertederd commentaar daar. Maar dat schattige babymeisje van drie maanden oud werkte zondagavond zodanig op zijn zenuwen, dat de stoppen van de man opnieuw volledig doorsloegen."

Gamen

Het is iets meer dan tien jaar geleden, augustus 2008, dat de man zijn zoontje zou hebben doodgeslagen. De reden: het jongetje huilde terwijl de man aan het gamen was.

Volgens HLN zijn „de feiten haast identiek” aan die van afgelopen zondag. Ook toen moest de moeder van het kindje, zijn toenmalige vrouw, even de deur uit en vroeg ze even op het kind te letten. En ook toen „sloegen de stoppen van de vader helemaal door toen het kind het op een huilen zette”.

Voorzichtig begin van schuldinzicht

De man werd destijds veroordeeld tot tien jaar cel, maar dit werd later teruggebracht naar negen. De man zou volgens de rechter „een voorzichtig begin van schuldinzicht” hebben getoond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.