Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

US Navy piloten ‘tekenen’ penispatroon in de lucht

Twee piloten van de US Navy worden ervan beschuldigd dat zij voor de grap een penis tekenden met hun vliegroute. Zij mogen voorlopig geen vliegtuig besturen en er is een onderzoek naar ze ingesteld.

De roederoute werd opgemerkt door een Twitteraar via een luchtradar. Hij plaatste de ‘potloodschets’ op het sociale netwerk, deze had inderdaad behoorlijk wat overeenkomsten met een mannelijk geslachtsdeel.

Teruggefloten

Het tweetal dat het sergeant-majoorspoor achterliet is lid van een trainingseenheid van de Amerikaanse Navy Seals in Californië. Het incident met het fluitvliegtuig vond plaats op 23 oktober.

De superieuren van de piemelvliegers zijn not amused en hun hemelzwengel kan wellicht nog een vervelend slurfje krijgen „Naar de bemanning van de T-34C-eenheid is op dit moment een onderzoek gaande. Hieruit moet blijken of zij met opzet een obscure afbeelding wilden maken met hun route. Zolang het onderzoek loopt, mogen zij geen vliegtuig besturen. De twee vermeende snikkelpiloten hebben vervangende werkzaamheden aan de grond toegewezen gekregen,” vertelt een woordvoerder tegen de Marine Times.

Groot fan zijn ze bij de Amerikaanse marine niet van luchtleuters en fallusvluchten. Vorig jaar was er in de staat Washington een soortgelijk incident toen piloten ook een Duitse helm aan een steel achterlieten. Er werd paal en perk gesteld want de daders kregen een administratieve sanctie opgelegd. In de tweet hieronder is de tampeloerusdoedel van destijds zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
US Navy piloten ‘tekenen’ penispatroon in de lucht
Sluiten