Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 9 nov 2018 / 15:40 uur

Krijgt Vlaardingen een Bassie en Adriaan pretpark?

Wie kent ze niet? Clown Bassie en acrobaat Adriaan gaan al generaties lang mee. En als het aan de politieke partij ONS Vlaardingen ligt komt er heel snel een heus Bassie & Adriaan pretpark.

Bassie en Adriaan komen uit Vlaardingen, meerdere generaties groeiden op met de avonturen van de circusartiesten. ,,Zelfs mijn moeder van 85 kijkt nog wel eens naar Bassie & Adriaan.” De gemeente onder de rook van Rotterdam kan wel wat meer reuring en toerisme gebruiken laat Rob Boers van ONS Vlaardingen weten. ,,We denken aan een wielerronde, maar ook aan iets veel groters zoals een Bassie & Adriaan pretpark.”

Allemachies!

De officiele plannen zijn nog niet goedgekeurd, maar een bestemming voor het park is in ieder geval al gevonden. ,,Voormalig Sportpark Vijfsluizen zou een goede locatie zijn. Het is een sportpark met zwembad dat al een poosje niet gebruikt wordt.”

,,Attracties, een tentoonstelling van het duo, misschien een circus, een bioscoop en het heeft al een zwembad. Er zijn genoeg mogelijkheden,” laat de fractievoorzitter van ONS Vlaardingen weten.

Of de Plaaggeest ook een plekje in het attractiepark krijgt is nog niet bekend. Foto: ANP

De broers Bas en Aad van Toor (Bassie en Adriaan) schijnen enthousiast te zijn over de plannen. Hun woordvoerder heeft laten weten dat ze zich vereerd voelen. Wie het eventuele park moet gaan bekostigen is nog de vraag. ,,Misschien een John de Mol, Joop van de Ende, de Gemeente? Of misschien zijn er ondernemers die willen investeren in het park," aldus ONS Vlaardingen.

132 afleveringen

Bas en Aad van Toor maakten tussen 1978 en 1997 zo’n 132 televisieafleveringen over hun avonturen. De broers waren erg populair bij jong en oud en groeiden uit tot nationale bekendheden. Eerder dit jaar kondigde Bas van Toor aan te stoppen als Bassie. Zijn broer Aad was hier in 2004 al mee gestopt.

Het zijn natuurlijk nog geruchten maar wie weet kunnen we over een jaar of tien allemaal een ritje maken in de Baron-achtbaan, de B100-botsauto’s, de Vlugge Japie-zweefmolen, het Robinreuzenrat en het plaaggeestspookhuis. Ook heeft Metro al wat suggesties voor liveshows zoals een hoorspel met B2 en acrobatische stunts met Adriaan. Honger gekregen? Kom dan naar de Bassiebar, waar ze overheerlijke slagroomtaartjes op het menu hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krijgt Vlaardingen een Bassie en Adriaan pretpark?
Sluiten