Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump roept Californië uit tot rampgebied

Californië is door president Donald Trump officieel uitgeroepen tot rampgebied. Daardoor kan er sneller en makkelijker bijgesprongen worden bij het bestrijden van de bosbranden.

Dodelijkste branden

Het aantal doden als gevolg van de vuurzeeën is inmiddels alweer opgelopen tot 44, daarmee zijn het volgens de autoriteiten de dodelijkste branden uit de geschiedenis van Californië. Er worden ook nog zeker 200 mensen vermist en er wordt verwacht dat het dodental nog verder zal oplopen.

Wind

De brandweer heeft de grootste moeite met de branden onder controle krijgen, er staat namelijk een harde, droge wind die de branden versterkt. Die wind houdt waarschijnlijk de komende twee dagen nog aan.

Een groot deel van de doden is gevallen in het dorpje Paradise in Butte County. Daar zijn donderdag zo’n 6500 in vlammen opgegaan en wordt nog steeds gezocht naar slachtoffers. In Malibu zijn twee slachtoffers gevallen. Daar moesten talloze wereldsterren hun huizen verlaten. Villa’s van onder andere Miley Cyrus, Robin Thicke en Gerard Butler zijn verwoest.

Bedankt

Vanuit het hele land worden de brandweermannen- en vrouwen bedankt, die hard aan het werk zijn de branden te blussen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.