Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 17 nov 2018 / 07:50 uur

Studenten doen recordpoging langste bierkrattenbrug

Een bierkrattenbrug maken met een overspanning van 28 meter, dat is het project waar veertig studenten Civiele Techniek van de Universiteit Twente (UT) al maanden mee bezig zijn. Sinds deze week bouwen ze op het terrein van de universiteit om zo zaterdag een nieuw record te vestigen.

Zaterdagmiddag worden de steigers die de brug tijdens de opbouw hebben ondersteund verwijderd. Als de bierkrattenbrug minimaal één uur lang zonder enige vorm van hulp veilig kan blijven staan, is de recordpoging geslaagd.

Nieuwe poging

Zo’n recordpoging deed de Twentse universiteit acht jaar geleden ook, maar die mislukte. „Ieder jaar heeft de studievereniging ConcepT een nieuw bestuur, dat de taak heeft om de studie en de vereniging positief neer te zetten. De laatste keer dat Enschede een poging waagde was in 2010 en die is destijds mislukt. Dus leek het ons een goed idee om de strijd weer eens aan te gaan”, vertelde de voorzitter van de ‘Krattenbrug-commissie’ Kelt Garritsen (20) afgelopen week in het AD.

Het huidige record ligt in handen van de Technische Universiteit Eindhoven, die in 2016 een bierkrattenbrug van 26,69 meter wist te bouwen. De afgelopen jaren was het bruggenbouwen dan ook vooral een strijd tussen de TU Eindhoven en TU Delft.

Foto: Reinier van Willigen

7576 kratten Grolsch

Voor de constructie zijn 7576 kratten van Grolsch, de bekende bierbrouwer uit Enschede, gebruikt. Het gaat zowel om lege kratten, als kratten met water gevulde flesjes. „En nee, die hebben we niet zelf eerst opgedronken. Die vraag stelt iedereen. Grolsch werkt hier graag aan mee. Het is toch een beetje een prestigestrijd voor de regio Twente en Grolsch hoort daar bij”, aldus Garritsen.

De recordpoging is niet voor het Guinness Book of World Records, maar puur een Nederlandse universitaire aangelegenheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Studenten doen recordpoging langste bierkrattenbrug
Sluiten