Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 16 nov 2018 / 21:38 uur

Superieur Oranje spaart Frankrijk met 2-0 zege

In the Nations League heeft het Nederlands Elftal tegen Frankrijk op indrukwekkende wijze met 2-0 gewonnen. De score had veel hoger kunnen uitvallen, maar de ploeg van Ronald Koeman spaarde de Fransen.

Frankrijk mag dan officieel wereldkampioen voetbal zijn, maar echt voetballen deed de ploeg amper. Les Blues hingen veel achterin en wachtten af wat Nederland deed, hopend op de counter. Oranje kreeg een de grootste kans via Wijnaldum, terwijl de Fransen gevaarlijk waren met een harde afstandsknal van Benjamin Pavard.

Goal Wijnaldum

Vlak voor rust was het verdiend raak voor Nederland. Ryan Babel zijn schot werd nog gekeerd door Hugo Lloris, maar in de rebound was Wijnaldum wel doeltreffend.

Na rust lieten de Fransen zich nog minder zien en was Nederland heer en meester. Het enige dat ontbrak was de tweede treffer. Onder andere Denzell Dumfries, Memphis Depay en Frenkie de Jong vonden steeds Lloris op hun weg. Toch kwam er in de allerlaatste minuut een tweede bij. De Jong werd neergelegd in het strafschopgebied en Depay maakte het met een Panenka af.

Kampioenenkiller

Na eerder dit jaar al overwinningen tegen de Europees kampioen (0-3 tegen Portugal) en de vorige wereldkampioen (3-0 tegen Duitsland), werd nu dus ook de huidige beste van de wereld over de knie gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Superieur Oranje spaart Frankrijk met 2-0 zege
Sluiten