Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Rutte roept ouders op: Ga gewoon naar Sint-intocht

Ouders moeten vooral gewoon met hun kinderen naar de intocht van Sinterklaas in Zaanstad gaan. Dat is de boodschap die Mark Rutte heeft meegegeven tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Over één ding is de hele samenleving het eens: dat we kinderen allemaal de magie van het sinterklaasfeest gunnen", zo stelde de premier.

Rutte geeft aan begrip te hebben voor de emoties die het losmaakt. ,,Maar het is zaak die discussie kalm, waardig en respectvol te voeren en je op passende momenten in te houden." Hij stelt voor om de discussie te voeren ,,in de 49 weken dat Sinterklaas niet in het land is."

Grapperhaus

Eerder op de dag sprak minister Ferdinand Grapperhuis zich al uit. ,,Ik wil ouders oproepen: voel je vrij om erheen te gaan. Ik hoop dat mensen morgen, waartegen ze ook willen demonstreren, dat redelijk doen en dat Sinterklaas gewoon kan aankomen. Het is een oud kinderfeest en ik zou het heel erg zonde vinden als mensen er niet naartoe zouden gaan."

Grapperhaus vertelde ook de er eerder op de dag dat er een ‘ontspannen gesprek’ is geweest tussen vertegenwoordigers van de blokkeerfriezen en de antizwartepietactivisten.

Op scherp

De spanningen rondom de kleur van Piet lopen al jaren hoog op en dat lijkt alleen maar toe te nemen per editie van het sinterklaasfeest. Zeker nadat vorig jaar de anti-Zwarte Piet-demonstranten onderweg naar de intocht op de snelweg geblokkeerd werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.