Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Nieuws 30 nov 2018 / 09:30 uur

Regeringsvliegtuig Merkel niet gesaboteerd

Volgens een woordvoerder van de Duitse luchtmacht is sabotage niet de oorzaak van de problemen met het vliegtuig van Merkel. De bemanning moest de vlucht naar Argentinië donderdagavond abrupt afbreken. Ze vlogen boven de Noordzee toen de Airbus volgens Duitse media werd getroffen door een ,,ongekende ernstige uitval van het communicatiesysteem”. Het toestel maakte vervolgens een noodlanding op het vliegveld van Keulen.

Regeringsvliegtuig Merkel niet gesaboteerd
Het toestel maakte vervolgens een noodlanding op het vliegveld van Keulen. Foto: ANP.

Opmerkelijk

De storing aan boord van de Airbus was volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten opmerkelijk en onverwacht. Daarom werd er zelfs even gedacht aan sabotage door middel van bijvoorbeeld een cyberaanval op het vliegtuig. Maar met de uitspraak van de woordvoerder van de Duitse luchtmacht worden alle speculaties omtrent sabotage van tafel geveegd. Volgens deze woordvoerder is er namelijk geen enkele aanwijzing dat de technische storing veroorzaakt is door iemand die kwaad in de zin had.

Het toestel maakte vervolgens een noodlanding op het vliegveld van Keulen
Woordvoerder Duitse luchtmacht: 'Geen enkele aanwijzing dat de technische storing veroorzaakt is door iemand die kwaad in de zin had'. Foto: ANP

Bondskanselier Merkel heeft inmiddels een lijnvlucht naar Buenos Aires gepakt. Daar vindt namelijk op 30 november en 1 december de G20-top plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regeringsvliegtuig Merkel niet gesaboteerd
Sluiten