Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 20 nov 2018 / 05:33 uur

PvdA: verplicht kerken seksueel misbruik te melden

De PvdA wil dat kerken en religieuze organisaties voortaan verplicht zijn een melding te maken als er vermoedens zijn van seksueel misbruik. Een meerderheid van de Tweede Kamer is het eens met de PvdA. Dinsdagavond praat de Kamer er met minister Dekker van Rechtsbescherming over.

‘Doofpotcultuur’

„Religieuze instellingen wanen zich veilig en denken dat ze onschendbaar zijn. Dat wil ik doorbreken. Die cultuur van zwijgen, die cultuur van wegkijken, die doofpotcultuur", vertelt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken tegen RTL Nieuws.

Kuiken doelt daar onder andere mee op het seksueel misbruik binnen de kerk van de Jehova’s Getuigen. Meldingen van misbruik worden binnen die kerk alleen intern opgelost, omdat het woord van God volgens hen de enige wet is die voor hun geldt. Aangiftes van seksueel misbruik binnen de kerk van de Jehova’s Getuigen zijn er daarom nauwelijks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PvdA: verplicht kerken seksueel misbruik te melden
Sluiten