Metro en ANP
Metro en ANP Entertainment 20 nov 2018 / 05:11 uur

Nederlands tv-programma wint internationale Emmy

Een Nederlands tv-programma van de NTR heeft maandagavond lokale tijd in New York een International Emmy Award gewonnen. Het gaat om het programma Etgar Keren – Een waargebeurd verhaal.

In Etgar Keret – Een waargebeurd verhaal onderzocht regisseur Stephane Kaas hoe de Israëlische schrijver Etgar Keren zo’n goede verteller kon worden. De NTR-productie won de televisieprijs in de categorie Arts Programming. Het programma nam het op tegen kandidaten uit Australië, Canada en Brazilië.

Geen prijs voor Puck

De andere Nederlandse kanshebber, de documentaire De wereld van Puck greep naast een International Emmy. De prijs voor beste docu die buiten de VS is gemaakt ging naar Goodbye Aleppo van de BBC.

In de documentaire-categorie waren vier programma’s genomineerd. Naast de winnaar uit het Verenigd Koninkrijk en de EO-productie uit Nederland gingen ook het Braziliaanse Eu Sou Assim over het stigma van mentale aandoeningen en een Japanse docu over de Paralympische Spelen op voor een International Emmy.

De wereld van Puck is een documentaire van Gert-Jan de Vries die ruim twintig jaar lang zijn gezin filmde. Zijn dochter Puck bleek negen maanden na haar geboorte zwaar gehandicapt. Gert-Jan filmt en interviewt in de docu zijn vrouw, zoons en dochter vanaf de zwangerschap.

De Internationale Emmy’s worden jaarlijks uitgereikt aan televisieprogramma’s die buiten de VS worden gemaakt. Er worden awards verdeeld in tien categorieën. Tijdens de ceremonie wordt daarnaast een prijs vergeven aan het beste niet-Engelstalige programma van Amerikaanse bodem.

Insight TV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlands tv-programma wint internationale Emmy
Sluiten