Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 1 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Problemen bij leeftijdscheck online drankverkoop

Sinds kort kun je via Bol.com online alcohol kopen waarna je bij de deur je identiteit laat zien. Althans, zo moet het normaal gesproken gaan. Nu blijkt dat jongeren online zonder veel problemen aan alcohol kunnen komen. Het systeem blijkt zo lek als een mandje.

Dat blijkt uit een steekproef van vlogger Sven van der Meulen van Vrije Vogels. Hij bestelde drank bij Bol.com, dat geschrokken reageert op de steekproef van Van der Meulen. Hij liet de alcohol op zes verschillende momenten bij hem thuis in Meppel bezorgen en filmde dat met een verborgen camera. In alle gevallen ging het om andere bezorgers en om verschillende soorten drank, van sterk tot bier.

Leeftijdscheck

Via Bol.com bestelde Van der Meulen drank bij de Albert Heijn en Gall&Gall. De drank werd in alle gevallen bezorgd door Dynalogic. Vijf van de zes keren nam Van der Meulen de alcohol zelf in ontvangst. Volgens de regels moet de bezorger personen tot 25 jaar controleren maar dat gebeurde slechts twee van de vijf keer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Problemen bij leeftijdscheck online drankverkoop
Sluiten