Pierre Oitmann
Pierre Oitmann Entertainment 1 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #19

1. Rita Ora
Je kunt geen Kruidvat binnenlopen of je wordt toegelachen door Rita Ora en haar knalrode lippen. Komend voorjaar is Rita’s gulle glimlach in Utrecht te bewonderen, wanneer ze een optreden geeft in TivoliVredenburg. Deze show maakt onderdeel uit van haar wereldtournee, waarbij ze ook Japan en Australië aandoet. Zo vlak voor de feestdagen, op 23 november om exact te zien, brengt de Brits-Kosovaarse zangeres een nieuw album uit, getiteld Phoenix. Afgelopen jaar was Rita Ora al te zien in de Melkweg en tijdens 538 Koningsdag in Breda.

Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Wanneer: 3 mei 2019
Ticketprijs: € 34,-
Start kaartverkoop: vrijdag 2 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Let You Love Me’

2. Massive Attack
Heb je dat ook wel eens dat je te laat begint met het plannen van een feestje? Dat overkomt de beste. Zo viert Massive Attack begin 2019 het 21ejubileum van het derde studioalbum Mezzanine. Tijdens de Mezzanine XX1 Tour wordt het klassieke triphopalbum uit 1998 voor het eerst integraal uitgevoerd, bijgestaan door ex-Cockteau Twins-zangeres Elizabeth Fraser, die te horen is op de hit ‘Teardrop’. Robert Del Naja, van wie Massive Attack het geesteskind is, beschrijft de tournee als een ‘eenmalige werkstuk’. Na de Europese shows gaat de band in maart naar de VS.

Waar: AFAS Live, Amsterdam
Wanneer: 1 februari 2019
Ticketprijs: € 54,88
Start kaartverkoop: vrijdag 2 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Teardrop’

3. Bon Jovi + Kensington
“I’ve seen a million and I’ve rocked them all”, zong Jon Bon Jovi in de jaren ’80 al op de rockclassic ‘Wanted Dead Or Alive’. Inmiddels loopt het aantal gezichten dat hij gerockt heeft al in de ettelijke miljoenen en hij lijkt daar voorlopig nog niet mee op te houden. Komende zomer geeft Bon Jovi namelijk een concert in het Goffertpark. Het is voor het eerst sinds 2006 dat de rockers uit New Jersey daar weer optreden. Voor het voorprogramma heeft Bon Jovi Nederlands populairste rockband Kensington weten te strikken. Twee arenarockers voor de prijs van één!

Waar: Goffertpark, Nijmegen
Wanneer: 13 juni 2019

Ticketprijs: € 88,48, € 374,- (Golden Circle)
Start kaartverkoop: vrijdag 2 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘You Give Love A Bad Name’

4. Sexy By Nature
Eerder werden er al Sexy By Nature-feesten gegeven in onder meer Amsterdam en Miami, maar eind dit jaar komt Sexy By Nature voor het eerst in zijn geschiedenis naar Rotterdam. En hoe kun je beter feesten in de havenstad dan met een feest bij de haven? Dat was exact wat Sunnery James en Ryan Marciano dachten toen ze besloten in Rotterdam op te treden, dus huurde het duo de Onderzeebootloods af. Ze staan daar niet alleen, want ook Erick Morillo, Kungs, Vinny James, Marc Volt, Leroy Styles, Michel de Hey en Rancido draaien hun sets in één van de twee areas.

Waar: Onderzeebootloods, Rotterdam
Wanneer: 29 december 2018
Ticketprijs: € 32,71 tot € 69,54
Start kaartverkoop: inmiddels gestart

Toptrack: ‘Coffee Shop’

5. Tokio Hotel
Wanneer men het heeft over populaire bands uit Duitsland, worden meestal Nena en Rammstein genoemd. Tokio Hotel wordt vaak over het hoofd gezien. Toch heeft de tweeling Tom en Bill Kaulitz een indrukwekkende staat van dienst, waaronder tien miljoen verkochte albums, om nog maar te zwijgen over de hondstrouwe fans. Die fans komen ongetwijfeld en masse naar de twee jubileumshows die Tokio Hotel voor mei gepland heeft staan. De broertjes Kaulitz vieren het vijftienjarige bestaan van de band tijdens de Melancholic Paradise Tour. Volgend jaar verschijnt er ook een nieuw album van Tokio Hotel.

Waar: Melkweg / Effenaar
Wanneer: 15 en 16 mei 2019

Ticketprijs: € 40,-, € 43,70
Start kaartverkoop: dinsdag 6 november om 10.00 uur

Toptrack: ‘Easy’

Luister meer van bovenstaande artiesten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
METRO’S 5 CONCERTEN DIE IN DE VERKOOP GAAN #19
Sluiten