Metro
Metro Nieuws 2 nov 2018 / 10:44 uur

Politie geschokt door filmen reanimatie

Politieagent Gerwin probeerde woensdagavond in Den Haag het leven te redden van een bezoeker van een restaurant aan de Grote Marktstraat. Tot zijn ontzetting bleven er tientallen mensen voor het raam staan kijken, waarvan enkele de reanimatie filmden met hun mobiele telefoon.

In een blog op zijn Facebookpagina laat agent Gerwin weten wat er die avond gebeurde. Zo schrijft hij: „We hebben hier als politie geen woorden voor.” De agent ging na een melding het restaurant binnen en zag daar de gasten „verstijf zitten. De ogen allemaal gericht op de persoon die op de grond ligt.”

Kan niet waar zijn

Een vrouw is op dat moment al bezig met reanimeren van het slachtoffer. „Op dat moment zoek ik zijn partner. Ik zie haar aan tafel zitten, hevig geëmotioneerd. In haar ogen zie ik ongeloof en ze vraagt aan mij: hij gaat toch niet dood hè? Ik vertel haar dat we alles doen om haar man hier te houden.”

Als de agent vervolgens een blik naar buiten werpt, terwijl de man een schok krijgt van de AED, ziet hij een groep van twintig tot dertig man naar binnen staan kijken. Ook de vrouw van het slachtoffer ziet dat een aantal van hen staat te filmen, „dit kan toch niet waar zijn?” roept zij. Waarop Gerwin naar buiten gaat en de mensen verzoekt te vertrekken.

Hoe zou jij het vinden?

Volgens de politie kunnen zij hier niet veel tegen doen. „Dit zijn de mensen die onder toeziend oog van partner, hulpverleners, en getuigen het nodig vinden om te kijken en zelfs te filmen. Helaas kunnen we het gesprek met deze mensen niet voeren. Wij hadden ze graag geconfronteerd: stel je voor dat het een dierbare van jou is, hoe zou jij het vinden?” aldus de politie tegen Omroep West.

De man die in het restaurant werd gereanimeerd maakt het naar omstandigheden goed. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is gedotterd.

Blog: “Geen woorden voor”Het is woensdagavond 31 oktober even na 18.00 uur. We zijn net klaar met eten. Vanuit de…

Gepostet von Politiebureau Jan Hendrikstraat am Donnerstag, 1. November 2018

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie geschokt door filmen reanimatie
Sluiten